Lucien Cerise: ARUNCAȚI ÎN AER BANCA!

08:57, 18 iunie 2019 | Actual, Cărți | 2158 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Din cartea ”Neuro-pirații”

Interviu luat de Monika Berchvok

Editura Le Retour aux Sources tocmai a publicat pentru cititorii francofoni cartea lui Hongbing Song, La Guerre des monnaies (Războiul monedelor) de care a vorbit recent André Gandillon, președinte al ”Amis de Rivarol”. Menită să facă publicul chinez să înțeleagă războiul purtat de oligarhia mondialistă pentru păstrarea dominației planetare, cartea a fost un succes de vânzare în Imperiul de Mijloc. L-am întâlnit pe Lucien Cerise, membru al echipei Retour aux Sources, pentru a vorbi de această stranie lucrare.

Rivarol: Cum ați descoperit această carte?

Lucien Cerise: Din întâmplare, navigând pe Internet. Am dat în 2008 de un articol intitulat  Enfin, les Chinois peuvent goûter à l’antisémitisme! (În sfârșit chinezii pot gusta din antisemitism!). Departe de a mă face să fug, mi-a stârnit curiozitatea. În plus, era pe site-ul Marianne, iar jurnalistul Zheng Ruolin era el însuși chinez, ceea ce nu îl împiedica să își atace compatriotul și cartea sa în termeni aproape defăimători. Combinația între toate aceste elemente mi-a lăsat o impresie de durată.

R.: Care este parcursul lui Hongbing Song? Care era scopul importantei sale munci de cercetare?

LC: Hongbing Song este consultant financiar. S-a născut în China, apoi a trăit în Statele Unite, unde a muncit pentru fondul de pensii Freddie Mac și Fanny Mae în momentul în care a dat faliment, la sfârșitul lui 2006, antrenând criza financiară din 2007-2008.  Bine plasat pentru a observa ce se întâmpla, el a decis să facă din toate acestea o carte pentru a-și avertiza compatrioții chinezi despre pericolele finanțelor occidentale. Mesajul său a fost perfect primit, iar lucrarea sa a devenit un mare succes popular și servește drept bază de lucru pentru conducătorii politici și economici chinezi. Într-atâta încât în 2009, Hongbing Song a fost clasat a douăzecea personalitate în China de către Business Week.

R.: Editată în 2007, cum explicați succesul acestei cărți în China? A provocat și o polemică deoarece a fost considerată de unele medii occidentale drept complotistă, chiar antisemită…

LC: Succesul acestei cărți în China vine din aceea că lobby-ul financiar occidental, și mai ales sionist, nu are nici o putere în această țară și nu poate exercita aici nici un fel de cenzură. Este deci posibil să se scrie și să se difuzeze liber informații despre acest subiect. Cât despre acuzația de complotism sau antisemitism, este o strategie de intimidare uzată la maxim, o simplă făcătură, așa cum a spus Shulamit Aloni, fostă ministră israeliană.

R.: Extrem de pedagogică, cartea e o adevărată genealogie a finanțelor mondiale, așa cum o face Hongbing Song. Cum analizează el mecanismele în lucru în mondializarea piețelor?

LC: Autorul remarcă faptul că firul roșu al finanțelor occidentale (dar nu și chinezești), este ”demolarea controlată”. Se urmărește distrugerea cu intenție a economiilor independente pentru a le plasa sub controlul piețelor mondializate. Crizele economice care lovesc țările occidentale de vreo două secole sunt toate provocate în mod complet artificial chiar de bancheri pentru a ajunge la acest rezultat.

R.: Care sunt sursele sale? Ați verificat informațiile pe care le furnizează? Remarcăm și faptul că această carte face numeroase referințe la autori americani non-conformiști, nu-i așa?

LC: Sursele lui Hongbing Song sunt toate deschise. Sunt mai ales lucrări de istorie a finanțelor, articole din marile ziare, apoi propriile sale observații de profesionist. Totul este verificabil și totul a fost verificat, mai ales de către Jean-François Goulon care dispune de o bibliotecă și de o expertiză superioare celor pe care le am eu despre aceste subiecte. De altfel chiar el a lucrat la editura Retour aux Sources la lucrări de marcă ale lui Eustace Mullins și Antony Sutton privind legăturile dintre marile finanțe anglo-saxone și totalitarismele din secolul XX. Putem să completăm cu lucrările lui Carroll Quigley, Douglas Reed, Benjamin Freedman, Pierre de Villemarest, Henry Coston și Adam LeBor.

R.: El descrie în detaliu parcursul familiei Rothschild  și felul în care a ajuns să domine lumea afacerilor. Cum vedeți pentru dvs. moștenirea și forța acestui clan?

LC: Moștenirea familiei Rothschild este un program de demolare a lumii prin îndatorarea națiunilor, expus de vreo 2 500 de ani în Torah (Pentateuhul veterotestamentar), Deuteronom, xv, 6: ”Pentru că Yahweh, Dumnezeul tău, te va binecuvânta, cum ți-a spus; vei da cu împrumut la multe națiuni, și tu nu te vei împrumuta; vei stăpâni multe nații, iar ele nu te vor stăpâni.” Forța acestei dinastii financiare vine din bani, care reprezintă un factor de coeziune suficient. Dar să nu uităm tensiunile interne, care pot duce la morți violente, așa cum a fost cazul acelui cu prenume de Amschel la mijlocul anilor nouăzeci.

R.: După dumneavoastră, cine formează oligarhia mondială?

LC: Oamenii cei mai bogați de pe planetă, care ocupă vârful piramidei socio-economice, adică deținătorii de Capital, financiar și industrial. Puterea lor nefiind fondată pe realitate, ci pe creditul psihologic acordat monedelor, ei au nevoie în plus să se organizeze în bande criminale pentru a se proteja cu ajutorul armelor. Aceste mafii financiare ajung uneori să preia controlul asupra unui stat întreg (Anglia în 1815, SUA cu Fed în 1913, Franța în mai multe etape, Mai 68, legea Rothschild în 1973, rețelele Sarkozy), sau chiar să creeze piesă cu piesă un pseudo-stat (Israel, diverse paradisuri fiscale). Acestea fiind spuse, vedem cum se conturează două proiecte distincte în sânul acestei oligarhii mondiale: un proiect ”mondialist” și unipolar, cu o guvernare prin haos de la Washington și Tel Aviv; și un proiect pur și simplu ”mondializat”, deoarece la ora Internetului nu mai putem scăpa, proiect susținut de BRICS, Eurasianism, etc., ce lucrează la integrarea națiunilor în mari ansambluri de parteneriate multipolare în condiții de respect al suveranităților și specificităților locale, și care propune un model de guvernare prin ordine destul de clasic. Branșa mondialistă a oligarhiei, care include și petromonarhiile islamiste, și Uniunea Europeană, este alcătuită din sociopați sadici iresponsabili, vampiri însetați de sânge care adoră să ucidă și să distrugă. La polul opus, branșa pur și simplu mondializantă, așa cum apare ea în China, în Rusia, în India, este compusă din șefi de bandă care își gestionează afacerile ca niște buni tați de familie și nu ucid decât dacă e necesar.

R.: Hongbing Song reia unele din teoriile privind rolul marilor finanțe în declanșarea celor două războaie mondiale, în revoluția bolșevică din Rusia și în ascensiunea nazismului în Germania. Ce credeți despre aceste ipoteze îndrăznețe?

LC : La drept vorbind, nu mai sunt ipoteze. Războaiele, revoluțiile, ascensiunea extremismelor sunt întotdeauna sponsorizate de marile finanțe. E nevoie de munți de bani pentru a organiza toate aceste fenomene destabilizatoare. De unde vin banii ăștia? În anii douăzeci și treizeci, informația circula mai puțin bine decât astăzi. Oamenii nu vedeau decât efectele, nu și cauzele, ceea ce putea da iluzia unei spontaneități a evenimentelor. Dar, în zilele noastre, datorită Internetului, putem merge pe urma cauzelor, iar rolul central al marilor finanțe în evenimentele violente devine mai ușor de demonstrat, fie că e vorba de ”Primăvara arabă” sau de ”revoluțiile colorate”, care sunt în fapt simple lovituri de stat, în țările din Est sau oriunde.

R.: Studiind cazul Rezervei Federale Americane, autorul explică mecanismele care conduc către criza economică pe care o traversăm acum. Puteți să reveniți la originea acestui rău?

LC: Hongbing Song ne amintește că Fed, Banca centrală a Statelor Unite creată în 1913, este privată. Nu o luăm pe vreo scurtătură dacă spunem că această țară e deținută de bancheri. Controlând economia Statelor Unite, acești bancheri pot astfel să provoace crize economice cu rezonanță internațională și să finanțeze războaie coloniale și imperiale folosind armata.

R.: Există un risc adevărat de agitație în Ucraina actuală. Ce credeți despre această situație în lumina cărții La Guerre des monnaies ?

LC: Lovitura de stat occidentală din Ucraina permite să înțelegem mai bine relațiile istorice dintre fascism, nazism și finanțele cosmopolite. Structura este aceeași: opoziție de fațadă, complicitate și colaborare în culise. Puciștii ucraineni, din Svoboda la Pravy Sektor, a căror adevărată ideologie este ”iudeo-banderismul” (Zhidobanderovets, Жидобандеровец), întrețin de fapt excelente relații cu nașii lor din rețelele sioniste, americane și europene, precum George Soros, Bernard-Henri Lévy, Igor Kolomoïsky, John McCain, Victoria Nuland sau Vitali Klitschko. Cât despre Arseni Iațeniuk, e exact unul din cei de la Goldman Sachs.

R.: Ce sfat de lectură le dați cititorilor Rivarol ?

LC: Lista e prea lungă! În afară de operele deja citate în acest interviu, trebuie să menționăm editorii cu catalogul lor complet: Le Retour aux Sources, Max Milo, Kontre Kulture, cei ce pe care îi cunosc de aproape.

Traducere de Ruxandra Iordache