La câteva zile după ce i s-a administrat vaccinul Pfizer s-a îmbolnăvit de Covid. Cazul care a provocat stupoare

20:03, 30 decembrie 2020 | Actual, Social | 188 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

O asistentă medicală în vârstă de 45 de ani din California a fost testată pozitiv cu Covid-19 la aproximativ o săptămână după ce i s-a administrat vaccinul Pfizer, informează Reuters.

Matthew W, asistentă medicală care lucrează la două spitale, a anunțat pe Facebook, în 18 decembrie, că i s-a făcut vaccinul Pfizer, el precizând pentru KGTV că după administrare l-a durut brațul timp de o zi, dar nu au existat alte efecte adverse.

Șase zile mai târziu, după ce a lucrat o tură într-o secție Covid-19, ea s-a plâns de frisoane, dureri musculare și oboseală. A făcut testul pentru coronavirus, care a confirmat că este infectat cu Covid-19.

Christian Ramers, specialist în boli infecțioase din San Diego, a declarat că acest scenariu nu este unul neașteptat, el precizând că pacienții nu dezvoltă imunitatea față de Covid-19 imediat după vaccinare.

„Știm din testele clinice ale vaccinului că durează între 10 și 14 zile până când începi să dezvolți imunitatea de la vaccin”, a afirmat Ramers. Chiar și după cele 10 până la 14 zile, pacienții au nevoie de a doua doză de vaccin pentru o protecție totală.
„Prima doză credem că oferă aproximativ 50 la sută protecție, astfel că ai nevoie de a doua doză pentru a ajunge la 95 la sută”, a adăugat Christian Ramers.

 

Sursa: https://www.activenews.ro