Julian Assange riscă 175 de ani de închisoare în America dacă este extrădat

13:59, 15 august 2019 | Actual, Externe | 1024 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Julian Assange râmane 50 de săptămâni în închisoarea Belmarsh după ce a renunțat să facă apel la aceasta decizie, procesul său de extrădare va dura 5 zile și va avea loc în februarie 2020, timp în care starea sa de sănătate se deteriorează în închisoare

Avocatul pentru drepturile omului din Londra, Jennifer Robinson, a vizitat capitala Australiei, săptămâna trecută pentru a lua masa cu Anthony Albanese și a vorbit cu peste 30 de parlamentari în încercarea de obține sprijin politic pentru Assange, originar din Townsville, Australia.

Avocata,cere acum publicului australian să-l ajute să fie adus. acasă, aceasta nu a reușit să obțină sprijinul politic la Canberra săptămâna trecută.

Luna trecută, Assange, în vârstă de 48 de ani, a renunțat la apelul împotriva mandatului său de închisoare de 50 de săptămâni din Marea Britanie pentru că a încălcat cauțiunea atunci când a solicitat azil în ambasada Ecuadorului.

Assange a intrat în ambasada Ecuador din Londra pe 19 iunie 2012, pentru a evita extrădarea în Suedia, unde a fost solicitat în legătură cu acuzații de agresiune sexuală, retrase intre timp de procurorii suedezi.

A petrecut aproape șapte ani în interiorul ambasadei până când a fost târât de poliție în aprilie.

Assange va ajunge în fata Curții Britanice în februarie anul viitor pentru soluționarea cererii de extrădare americană.Procesul va dura 5 zile.

Conform spuselor avocatei sale, Jennifer Robinson, Assange se confruntă cu o pedeapsă de 175 de ani de închisoare în SUA dacă este condamnat pentru toate acuzațiile împotriva sa.

Robinson a spus că situația lui Assange ar trebui să fie o preocupare pentru toți australienii” un editor, care a câștigat un Walkley, se confruntă acum cu 175 de ani de închisoare – aceasta este o îngrijorare gravă din perspectiva discursului liber”, a spus ea pentru The New Daily.

Jurnalistul britanic John Pilger, care l-a vizitat în închisoarea Belmarsh, a postat pe contul sau de twitter îngrijorările despre situația lui Assange : „Nu uitați de Julian #Assange. Sau îl veți pierde.
L-am văzut în închisoarea din Belmarsh și starea sa de sănătate s-a deteriorat. Tratat mai rău decât un criminal, el este izolat, „medicat” și i se refuza instrumentele necesare pentru a combate acuzațiile false din cererea de extrădare americană. Acum mă tem pentru el. Nu uitați de el.”

Sursa: https://romanialibera.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: