Investiții uriașe în școli de la Soros – scopul: distrugerea spiritului național

09:40, 14 februarie 2020 | Actual | 501 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Cunoscutul miliardar George Soros finanțează o rețea de educație, intitulată Open Society University Network – OSUN – care va promova societatea deschisă și va combate naționalismul.

Rețeaua va beneficia de o finanțare de un miliard de dolari. Ea va fi construită în jurul Central European University – CEU – și Bard College din SUA.

George Soros i-a criticat pe președinții Statelor Unite ale Americii, Chinei și Indiei. Omul de afaceri i-a acuzat de derapaje naționaliste și autoritariste.

El a spus că rețeaua OSUN va promova dreptul la educație pentru studenții din categorii de risc – refugiați, deținuți și romi.

Prin fondul de un miliard de dolari vor fi finanțate noi programe de educație, acțiuni civice și programe de cercetare, informează edupedu.ro.

Următoarele universități vor face parte din rețea : The Central European University – Viena, Bard College, American University of Central Asia – Kârgâstan, Arizona State University, Ashesi University – Ghana, BRAC University – Bangladesh, Fulbright University – Vietnam, Sciences Po – Paris, University of London.

Problema este alta. Și anume că, în lipsa unui sentiment naționalist, nu mai putem vorbi de națiuni, ci doar de indivizi. Iar, în acest caz, țara va pieri nu din lipsă de programe, ci de oameni.

O școală care nu își învață elevii că aparțin unui neam le taie copiilor tocmai rădăcina.

Sursa: https://ro.sputnik.md

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,