Începe teroarea COVID asupra copiilor: Noua tulpină a virusului SARS-Cov-2, depistată în România

11:27, 4 ianuarie 2021 | Actual, Social | 205 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

A fost depistat primul pacient infectat nu noua tulpină britanică a SARS-Cov-2, pe teritoriul României. Bolnavul este internat la spitalul Matei Balș.

Noua variantă a virusului este cu până la 70% mai transmisibilă, dar nu provoacă forme mai grave ale bolii.

Persoana infectată nu a călătorit recent în Marea Britanie.

33 de țări au descoperit pe teritoriul lor mutația, denumită B.1.1.7, iar de astăzi se adaugă și România pe lista statelor afectate.

Medicul Adrian Streinu-Cercel declară că, la acest moment, nu există certitudinea că tulpina este identică cu cea britanică sau a apărut una nouă. „De mâine facem secvențieri suplimentare pentru a vedea dacă e identică cu cea din UK sau dacă a apărut una nouă”, a spus el.

Oamenii de știință britanici observaseră deja, la sfârșitul lunii noiembrie, că cei mici erau mai afectați de Covid-19 decât în ​​timpul primului val. Sindicatul educațional național a declarat că este „tulburat” de numărul copiilor cu rezultate pozitive.

„Săli întregi” cu copii spitalizați

Îngrijorător este că numărul de cazuri la copii este mai mare decât în ​​primul val. „Acest virus nu a afectat foarte mult copiii în timpul primului val. Dar acum avem o sala plină de copii”, avertizează Laura Duffel, directorul unui spital din Londra. „Știu că unii dintre colegii mei observă același lucru în spitalele lor”, iar „mulți pacienți se află într-o stare mai proastă decât s-ar crede”.

Source: https://ortodoxinfo.ro