Înalt oficial de la Kiev: „Ucrainenilor nu le este teamă de reacţiile lui Putin”

11:43, 1 martie 2021 | Actual, Externe, Politica | 492 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

UKRAINSKA PRAVDA: Secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksi Danilov, susţine că ucrainenilor nu le este teamă de nicio măsură a președintelui rus, Vladimir Putin, ca răspuns la sancțiunile impuse de Kiev deputatului ucrainean Viktor Medvedciuk – scrie Ukrainska Pravda, amintind că Putin este naşul fiicei lui Medvedciuk.

Întrebat dacă există o amenințare la adresa securității Ucrainei dacă Vladimir Putin decide să ia anumite măsuri ca răspuns la decizia Consiliului de Securitate şi Apărare de la Kiev de a introduce sancţiuni împotriva deputatului pro-rus Medvedciuk, Oleksi Dnilov a răspuns:

„Ceea ce face acest domn (Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, n.red) din 2014 pe teritoriul țării noastre, de când a ocupat Crimeea, a declanșat un război pe teritoriul regiunilor Doneţk și Luhansk […] Ce altceva mai poate să ne sperie? De fapt, noi suntem într-o stare de război. Este adevărat că nu a fost decretată o astfel de stare, dar acest lucru se întâmplă din 2014”.

„Noi nu suntem ruși”

„Noi nu suntem ruși. Dacă cineva crede că putem fi capturați, că putem fi umiliţi […] Știți, noi avem o voință genetică de libertate, încât am dovedit-o în repetate rânduri și o putem dovedi din nou” – a adăugat secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksi Danilov.

Amintim că, pe 2 februarie 2021, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a aprobat prin decret prezidenţial propunerea Consiliului de Securitate şi Apărare al Ucrainei de a introduce sancţiuni împotriva deputatului ucrainean pro-rus Taras Kozak şi a televiziunilor „112”, „NewsOne” şi „Zik”, controlate de un alt parlamentar pro-rus, Viktor Medvedciuk, un apropiat al Kremlinului.

Pe 19 februarie, Consiliul de Securitate şi Apărare al Ucrainei a introdus sancţiuni împotriva lui Viktor Medvedciuk şi a concubinei acestuia, prezentatoarea de televiziune Oksana Marcenko. Cei doi sunt vizaţi de o anchetă în curs de finanțare a terorismului, condusă de Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Sursa: https://evz.ro