În plină criză coronavirus, un site din rețeaua Soroș scrie că a venit momentul pentru abolirea familiei

18:08, 1 aprilie 2020 | Actual | 4079 vizualizări | Un comentariu

Un articol publicat săptămâna trecută de site-ul openDemocracy susține că strategia de a limita epidemia stând acasă este, de fapt, una periculoasă și că acum este momentul nu să acordăm atenție familiei, ci să „abolim familia” și chiar proprietatea privată, informează Cotidianul.

OpenDemocracy este un site nu de puține ori citat de presa mainstream și mai ales de o mulțime de ONG-uri progresiste. OpenDemocracy este sponsorizat de Fundația pentru o Societate Deschisă a lui George Soros, de National Endowment for Democracy din SUA sau de Fundația Ford, precizează sursa citată.

„Criza coronavirusului arată că e momentul să abolim familia” – acesta este titlul articolului publicat de Sophie Lewis, pe 24 martie.

„Pe scurt, în timpul pandemiei nu trebuie să uităm despre abolirea familiei. Așa cum spunea feminista și mama Madeline Lane-McKinley, «gospodăriile sunt oalele sub presiune ale capitalismului. Criza va aduce mai multe activități domestice – curățenie, gătit, îngrijire, însă va aduce și abuzuri asupra copiilor, violență, violuri, tortură psihologică și multe altele». Pandemia este un moment important în care să ne îngrijim, să-i evacuăm și să-i emancipăm pe supraviețuitorii și refugiații care pleacă din familia nucleară”, scrie autoarea, care este prezentată ca o militantă pentru comunism în rândul minorităților sexuale.

Și nu se termină aici. Articolul spune că familia tradiționala este ”familie nucleară”, iar căminul acestor familii este „un spațiu nesigur”.

„Casele nucleare, se pare, sunt cele în care se așteaptă să ne retragem pentru a nu răspândi boala. Se consideră că ”a sta acasă” ne va face bine tuturor. Însă sunt câteva probleme aici, ce pot fi remarcate de oricine este înclinat să judece critic – mistificarea ideii de cuplu, o viziune romantică a relațiilor de rudenie, prezentarea într-o lumina bună a spațiului nesigur prin definiție care este proprietatea privată”, mai scrie autoarea.

Continuă: „Minoritățile sexuale și oamenii feminizați, în special cei bătrâni și cei foarte tineri nu sunt siguri în asemenea case: dezvoltarea lor armonioasă în casele capitaliste este mai degrabă excepția decât regula”. ”Chiar și când familia nucleara nu presupune un risc direct – violență împotriva femeii, abuzarea sexuala a copiilor, discreditarea minorităților sexuale – modul de reproducere socială în familia privată este prost (…) Nu știm dacă vom putea inventa ceva mai bun decât capitalismul după această molimă și criza ce va urma. Spun doar că, în 2020, dialectica ”familiilor împotriva familiei” se va intensifica”.

Autoarea articolului, Sophie Lewis, este o activistă progresistă care a recunoscut, printre altele, că „avortul este o formă de a ucide și un drept pe care trebuie să-l apărăm”.
În timp ce lumea este concentrată pe lupta cu virusul, activiștii progresiști nu pierd ocazia de a profita, așa cum o arată și scrisoarea deschisă semnată, printre alții, și de europarlamentarul PLUS Dragoș Pâslaru în favoarea legalizării căsătoriilor homosexuale.

Sursa: https://www.activenews.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • distopia spune:

    Avem de ales intre mai multe si variate forme de dictaturi, din pacate, atat timp cat suntem impotenti din punct de vedere armat, medical, decizional prin inexistenta negociatorilor cu „coloana vertebrala” care sa reprezinte interesele Romaniei si romanilor. Un conducator care sa iubeasca Romania si romanii – un Ferdinand, o Maria. Statul roman tinde sa fie indiferent de „democratia” ipocrita in care se „balaceste”, de la uciderea lui ceausescu incoace, un stat militienesc-mafiot, care are in permanenta armele indreptate spre cetateni. Un stat mafiot care fura de la cetateni prin toate mijloacele posibile – militia mana in mana cu infractorii nationali si internationali, organele financiare / bancare in egala masura. Ca ne apropieam de americani – am devenit vasalii lor – ne otravesc din aer si vor testa pe noi medicamente si vaccinuri impunand o stare de urgenta care va incerca fortarea romanilor de a deveni cobaii rotschild – fda etc, resursele sunt pur si simplu „aspirate”, apa otravita prin exploatarea agresiva a resurselor, pregatind in acelasi timp teritoriul Romaniei ca un „playground” de razboi / experimente biologice / nucleare pentru marile puteri. Americanii isi duc experimentele si razboaiele pe teritoriile altor state. Asa au facut peste tot in lume. Avem de ales intre Rusia / China state evident discretionare / abuzive / totalitare (pe care vad cu dezamagire si tristete ca romanii le apreciaza din ce in ce mai mult), unde drepturile omului nu exista si fortele nato care, prin „consilieri” specializati in materia devalizarii statelor si impunerea unor legislatii de forta, sub sloganul „bine-comun” / „patriot act” / „transparenta” ne vor lua LIBERTATEA „spre binele nostru” – esantionul de romani prostiti de corporatiile „progresiste” unde sunt sclavi #stai acasa ca nu mai ai tara. In SUA toti cetatenii au arme pentru a se apara inclusiv impotriva statului si guvernului – ata mai au inca! – conform Constitutiei fabuloase care deocamdata este neatinsa de corporatiile care isi aleg si sorteaza presedintii de la Reagen incoace. In america sortatii presedinti se infatiseaza elitelor corporatiilor si dau un „interviu”. Stiati asta? Noi nu suntem nici uniti (cand s-a dat starea de urgenta in sua, americanii si-au cumparat si mai multe arme pentru ca magazinele au facut reduceri de pret masive; cand s-a incercat fortarea legii dezarmarii, americanii au iesit inarmati in strada intr-un numar impresionant de mare), nu avem nici arme, astfel incat suntem in bataia „progresistilor” neo-marxisti – USR – PLUS sau a vasalilor santajati sau santajabili Basescu / Iohannis etc ori a comunistoizilor PSD – ALDE – pro-romania. De la Ceausescu nu facem decat sa legem „raul cel mai mic”. Si este din ce in ce mai rau. Care este viitorul…?