În ajunul Apocalipsei

06:50, 25 iunie 2021 | Actual, Video | 638 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

 

Din cartea lui Philippe de VilliersLe jour d’après” (Ziua de apoi)

Proiectul pașaportului vaccinal, promovat de guvernul nostru (din Franța – n. trad.) în decembrie 2020 și asupra căruia lucrează Microsoft, Salesforce și Oracle, aderă la ideea unei semnături biometrice, care îi va permite o indentificare, un control, o localizare la orice oră, ziua și noaptea. Și toate acestea ni se vor prezenta în curând ca o facilitate a vieții – nu vom mai avea nevoie de bani lichizi -, un scut imunitar, o pretinsă protecție contra unor perfide pademii ce vor veni. De fapt, proiectul lor merge bine. Ei ne vor pielea – vreau să spun că vor să ne bage sub piele un cip.

Patronul de la Davos a creionat deja totul despre „tehnologiile implantabile”[1]:

Punctul de cumpănă va fi primul telefon implantabil comercializat. Până în 2025 oamenii vor fi mereu conectaţi la aparatele lor, iar aceste aparate vor fi din ce în ce mai conectate de corpurile lor. Acestea vor fi de asemena implantate în organism, îndeplinind diverse funcţii: comuncaţii, geolocalizare, monitorizarea comportamentului şi a sănătăţii. Tatuajele inteligente vor putea ajuta la indentificarea şi localizarea persoanelor… Ele vor permite de asemenea să fie comunicate  gândurile exprimate în mod normal prin cuvânt via un smartphon „integrat” şi potenţialmente emoţiile neexprimate prin citirea undelor cerebrale”.

Potrivit unui articol apărtut pe portalul WT Wox „Praful inteligent (smart dust), format dintr-o multitudine de calculatoare mai mici decât firul de nisip, este capabil să se organizeze în interiorul corpului pentru a crea  reţele ad-hoc şi să activeze un ansamblu de procese interne complexe...”

Într-o lume din ce în ce mai conectată, viaţa digitală a unei persoane devine legată în mod inextricabil de viaţa ei fizică. În viitor, „a construi şi a administra propria indentitate digitală va deveni o practică la fel de curentă ca şi a vorbi, a acţiona sau a urma un anume stil vestimentar pentru a-şi afişa propria personalitate”.

Klaus Schwab anunţă o mare cotitură: în curând o memorie artificială va fi implantată pentru prima oară în creierul primului om, care va fi astfel augmentat. Aşadar, creirul va fi câmpul de bătălie al viitorului. Şi nu e deloc întâmplător faptul că se vorbeşte deja despre „soldatul augmentat”.

Tehnologia va putea identifica tot ce ţine de temperatura şi vibraţiile corpului, până la dificultăţile de respiraţie, tremuratul de frică sau oboseala nervoasă.  Ea va putea capta şi citi sentimentele noastre: emoţiile, lacrimile, râsul, indignările. Vom fi transformaţi în surse de date biometrice de masă. Guvernele noastre mămică vor învăţa cum să ne ghicească din interior, mai

bine decât am putea-o face noi înşine prin introspecţiile noastre. Maxima lui Socrate „Cunoaşte-te pe tine însuţi şi vei cunoaşte universul şi zeii săi” va deveni în curând o vechitură. Inseparabilul meu robot siamez mă va cunoaşte mai bine decât eu însumi.

Unele state deja pregătesc parada acestei revoluţii ce seamănă groază. Chile, de pildă, se pregăteşte să includă „principiul identităţii mentale” în Consituţia sa. Ea intenţionează să-şi protejeze cetăţenii „pentru a evita faptul ca într-o zi creierii chilienilor să fie piratați de hackeri şi manipulați”.

Implantarea tehnologiilor în corp pregătește „omul-maşină” şi sosirea unei noi ere, cea a post-umanului. Larry Page, fondatorul Google, a salutat această perspectivă astfel: „Creierul uman este un calculator învechit care are nevoie de un procesor mult mai rapid şi de o memorie mult mai extinsă”. Iar colegul său Serghei Brin a adăugat următoarele: „Ne putem gândi la faptul că într-o zi vom putea fabrica maşini care să poată raţiona, gândi şi face diverse lucruri mult mai bine decât noi, oamenii”.

Omul şi maşina vor face o cauză comună – un corp maşinal. Fuziunea se va opera graţie  reţelei neuronale. Birourile se studiu lucrează în acest sens. Suntem trataţi ca nişte scootere electrice. Ni se va conecta mintea şi ne se vor furniza gânduri noi.

În cadrul unei conferinţe difuzate pe YouTube la 28 august 2020 multimiliardarul american Elon Musk a prezentat implantul cerebral al start up-ului său: el a fost acompaniat de trei scroafe cobai „purtătoare de cipuri”. Presa, stupefiată, mişcată, le-a declarat pe acestea „fericite şi perfect sănătoase”. Ar trebuie să fim bucuroși pentru ele. Iar în curând, şi pentru noi. Am trecut de la votul universal la cipul universal. Elon Musk a tras concluziile pentru om: „Fiind implantat în creierul uman, acest cip, dotat cu păr ultra-fin, va permite să se comunice prin telepatie, să fie stocate sau şterse amintirile”. Operaţiunea se va face fără anestezie, ea nu va lăsa decât o mică cicatrice pe pielea de pe cap. Astfel vom putea descărca gândirea pe nişte microprocesoare pentru a fuziona inteligenţa umană cu inteligenţa artificială.

Elon Musk prevede nu doar faptul că vom putea stoca amintirile sub formă digitală, ci şi „să le descărcăm într-un corp sau într-un robot”.  Etapa următoare va ţine de conectarea acest om-maşină la miile de sateliţi, graţie proiectelor precum Starlink, Oneweb şi Kuiper Systems, în numele cărora cerul este împresurat cu noi stele artificiale, de parcă spaţiul n-ar face parte din „Mama-Natură”. Ascensiunea va începe în curând. Vom avea  dispoziţie astrală şi suflet digital. Micii arhangheli, acolo sus, n-au decât să se ţină bine. Orgoliul nu mai are limite.

Societatea noastră a pierdut firul, a pierdut echilibrul şi raţiunea. Ea pune în pericol omul. În spatele acestor proiecte nebunești, care se îmbată cu ideia unei post-umanităţi ce visează moartea morţii, există o ideologie a unor pui de vrăjotoare, care pretind să amelioreze specia umană…

Şi care e deja prezentă în legile noastre: este vorba despre distanţarea generalizată, despre procrearea în afara relaţiilor umane, ectogeneză[2] a celei mai buni dintre lumi, eugenismul bebeluşilor OMG, transformarea embrionului în obiect, mai puţin protejat chiar şi decât pangolinul[3]  sau liliacul, transformarea în obiect de piaţă a tot ce e viu, dez-afilierea ce suprimă relaţiile de rudenie biologică pentru a le înlocui cu legături de intenţie, post-sexualismul, vaccinurile-miracol fabricate din celule umane HEK293 ce provin din fetuşi avortaţi[4]. A nu se uita nici himerele om-animal, proiectul respectiv fiind deja votat în Adunarea Naţională (a Franței – n. trad).

Ne rosotogolim la vale. În trecut, viaţa omului, oricât de mica ar fi fost acesta, era de neatins. Astăzi ea nu mai constituie un absolut.  Dezrădăcinarea ne pregăteşte o lume de rătăciri şi de singurătate abisală. Fraternitatea fără tată şi fără mamă va deveni o abstracţiune totalitară.

Această lume cu o minte ce poate fi încărcată de la distanță va una nesuferită. Big Datasfera ne pregăteşte, cu o umanitate fără bărbaţi şi fără femei, un tehnomesianism antigenealogic. Vom  fi suspendaţi într-un vid, condamnaţi să murim de frig, să trăim fără legende. Va fi o naştere cu ajutorul halatelor albe, ne vom naşte dintr-un triaj de embrioni; sub supravegherea îngerilor informatici, noi nu ne vom mai reproduce (procrea). Şarpele biblic va învinge. Apple a muşcat din măr[5]. „Vom fi ca nişte dumnezei”. Până acum, Dumnezeu era proprietarul brevetului, iar noi eram copiii Lui. Şi iată că dintr-o dată omul-reparator devine el însuşi creator. E ceva vertiginos. Faust şi Prometeu îşi dau mâna, viaţa ia foc… (…)

Ciberneticianul englez Kevin Warwik a descirs post-umanitatea în curs de sosire astfel: ”Vor exista oameni implantați, hibrizi, și aceștia vor domina lumea. Ceilați, care nu vor fi implantați, nu vor mai fi utili ca vacile noastre ținute în pajiște. Cei care vor decide să rămână oameni și vor refuza să se amielioreze, vor avea un handicap serios. Ei vor constitui o sub-specie și vor forma cvimpanzeurile viitorului”. (…)

Visul afişat al proiectului transumanist este de a atinge ceea ce aceşti „teologi” numesc punctul singularităţii, adică momentul de trecere de la uman la suprauman.  În pretenţia sa de divinitate, transumanismul pregăteşte ziua de apoi. Este vorba despre o mistică, o religie: omul augmentat – indiferent de faptul la ce mijloace se va recurge – îşi va putea regenera corpul într-o umanitate nouă şi nu va mai îmbătrâni niciodată. (…)

Traducere de Iurie Roșca

[1] Klaus Schwab, The Fourth Industrial Revolution.

[2] ECTOGENÉZĂ s. f. Teorie în biologie care absolutizează acțiunea mediului exterior asupra organismelor, negând rolul structurii interne a acestora. – Din fr. ectogénèse. (DEX)

[3] PANGOLÍN, pangolini, s. m. Gen de mamifere din regiunile tropicale, acoperite cu solzi cornoși, lipsite de dinți și având o coadă lungă și puternică (Manis); animal care face parte din acest gen. – Din fr. pangolin. (DEX)

[4] Autorul face trimitere la un link ce descrie compoziţia vaccinului anti-Covid AstraZeneca.

[5] Aluzie la simbolul companiei IT Apple, mărul muşcat, o trimitere clară la păcatul protopărinţilor noştri ispitiţi de şarpe.

 

Susțineți proiectul meu media:
PayPal, optimistcrestin@gmail.com