Hassan Rouhani – Tensiunile dintre Iran și Statele Unite sunt momentan la cote maxime

13:17, 20 februarie 2019 | Actual, Externe | 782 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Președintele iranian Hassan Rouhani a declarat miercuri că tensiunile dintre Administrația de la Teheran și cea de la Washington sunt „la cote maxime”, într-un interviu difuzat de postul de televiziune de stat IRIB.

Rouhani a comentat în cadrul interviului și despre o conferință organizată de către Statele Unite în Polonia, în cadrul căreia s-a discutat despre situația din Orientul Mijlociu și din Iran. Președintele iranian a catalogat această conferință drept „un eșec total”.

„Tensiunile dintre Iran și Statele Unite sunt momentan la cote maxime. Statele Unite și-au orientat toată puterea împotriva noastră”, a declarat Hassan Rouhani.

De asemenea, președintele iranian a declarat sâmbătă că Administrația de la Teheran dorește să stabilească relații apropiate cu toate țările din Orientul Mijlociu, în pofida conflictului cu Arabia Saudită și a criticat dur intervenția Statelor Unite în zonă.

„Iranul este pregătit să lucreze cu aliații regionali pentru a asigura securitatea în Orientul Mijlociu. Inamicii noștri, Statele Unite și Israel, doresc să creeze diviziune în rândul iranienilor”, a declarat Rouhani într-un interviu difuzat de postul național de televiziune din Iran.

Sursa: https://www.stiripesurse.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,