Guvernul de la Paris declară război ’vestelor galbene’

09:41, 8 ianuarie 2019 | Actual, Externe | 842 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Franța intenționează să introducă o lege care să permită înăsprirea sancțiunilor împotriva protestelor nedeclarate ca răspuns la demonstrațiile violente ale „vestelor galbene”, a declarat luni primul ministru Edouard Philippe, relatează Reuters preluată de mediafax.

El a vorbit după ce protestatarii au incendait motociclete și au aprins baricade pe bulevardul Saint-Germain, sâmbătă la Paris, subliniind cum protestele împotriva costurilor ridicate ale nivelului de trai și împotriva președintelui Emmanuel Macron au devenit violente.

„Trebuie să păstrăm dreptul de a protesta în Franța și trebuie să-i sancționăm pe cei care încalcă legea”, a declarat Philippe pentru televiziunea TF1.

„Acesta este motivul pentru care guvernul pledează în favoarea actualizării legii pentru a-i sancționa pe cei care nu respectă această obligație de a declara protestele, pe cei care iau parte la protestele neautorizate, pe cei care vin la proteste cu cagule pe faţă”, a spus Philippe.

El a spus că guvernul ar putea modela noua lege privind legislația existentă împotriva huliganilor din fotbal, prin care persoanele acestea să poată fi interzise pe stadioane. Acesta ar putea fi introdus în februarie, a spus el.

Philippe a mai spus că cei care au adus perturbări și distrugeri în Paris și în alte orașe mari în care magazinele au fost jefuite și băncile vandalizate, vor fi nevoiți să plătească pentru pagubele pe care le provoacă.

Cele mai recente proteste ale „vestelor galbene” au început pașnic, dar au degenerat sâmbătă după-amiază, în timp ce protestatarii au aruncat cu pietre în forţele de ordine blocând podurile peste Sena.

Sursa: /www.stiripesurse.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,