Grecia, prima țară europeană care prescrie colchicina în tratarea covid-19. Tratamentul, validat de un studiu internațional: Reduce mortalitatea cu 44%

16:09, 27 ianuarie 2021 | Actual | 154 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Experții greci din domeniul sănătății au dat undă verde pentru administrarea colchicinei, un medicament cunoscut pentru inimă, care poate fi inclus în protocolul tratamentului oral administrat pacienților cu Covid-19. Aprobarea ar fi fost dată în urma rezultatelor unui studiu canadian notabil la care a participat și Grecia, informează GreekCityTimes.

Tratamentul va fi administrat persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani care au contractat virusul și se îngrijesc la domiciliu sau se internează în spital.

Rezultatele studiului canadian constituie „o descoperire științifică majoră”, care face din colchicină, un puternic antiinflamator utilizat pentru tratamentul gutei, primul medicament oral din lume care ar putea trata pacienții cu COVID.

Studiul canadian COLCORONA a arătat că administrarea de colchicină la pacienții cu covid-19 „a redus mortalitatea cu 44%, spitalizarea cu 25% spitalizarea și necesitatea ventilației mecanice cu 50%”, a declarat Spyros Defteraios, profesor de cardiologie, coordonator național din partea Greciei al studiului.

În Grecia, colchicina era prescrisă doar pentru probleme cardiologice, atrită inflamatorie sau gută.

Medicii greci care au participat și ei la studiul din Canada afirmă că au avut o reală revelație. Medicamentul descoperit încă de acum 150 de ani se dovedește foarte eficient pentru tratamentul celui mai nou dintre coronavirusuri.

Studiul efectelor colchicinei asupra coronavirusului a fost unul mondial: a implicat 4.500 de pacienți din Canada, Statele Unite, Europa, America de Sud și Africa de Sud.

Sursa: https://www.activenews.ro