Germania: Specialiștii anchetează 10 decese ale unor persoane vaccinate anti Covid-19. S-au înregistrat și 325 de cazuri cu efecte secundare presupuse legate de vaccin, printre care 51 grave

10:15, 19 ianuarie 2021 | Actual | 229 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Specialiștii germani de la Institutul Paul Ehrlich investighează moartea a 10 persoane, la scurt timp după ce au fost „imunizate” împotriva Covid-19, transmite Focus.de. Anunțul a fost făcut de Brigitte Keller-Stanislawski, șefa Departamentului de Siguranță a Medicamentelor și Dispozitivelor medicale al institutului, informează Business-Standard.

Aceasta a precizat că persoanele decedate aveau vârste cuprinse între 79 și 93 de ani și aveau boli antecedente. Timpul dintre vaccinare și deces a variat de la câteva ore la patru zile. „Până ieri am avut nouă cazuri; trebuie să așteptăm datele din Saxonia Inferioară (un alt posibil caz), care va face să ajungă la 10. Vorbim despre pacienți în stare extrem de gravă, cu boli multiple, care primeau tratament paliativ Am spus deja că studiem aceste cazuri. Pe baza datelor actuale presupunem că au murit din cauza bolilor de care sufereau, care au coincis cu vaccinarea”, a declarat Keller-Stanislawski.

Institutul a raportat, de asemenea, șase cazuri de șoc anafilactic. Până în prezent, au existat 325 de cazuri cu efecte secundare presupuse legate de vaccin, printre care 51 grave.

Informația din Germania vine în paralel cu anunțul autorităților norvegiene care anchetează decesele a 29 de persoane vârstnice în urma imunizării anti-covid. Mai mult, aici autoritățile au avertizat că vaccinarea persoanelorp în vârstă „este riscantă”.

La sfârșitul lunii decembrie, Germania a lansat campania de vaccinare împotriva COVID-19, folosind vaccinul Pfizer și BioNTech. Din acea zi, 842.000 de persoane au primit vaccinul. Primii care au fost vaccinați sunt persoane de peste 80 de ani, rezidenții și personalul medical din aziluri.

Sursa: https://www.activenews.ro