GERMANIA. Proteste în Berlin și Stuttgart cu sute de persoane împotriva măsurilor de restricție

13:32, 4 mai 2020 | Actual | 350 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Sute de persoane s-au alăturat manifestațiilor din orașele germane Stuttgart și Berlin pentru a protesta împotriva restricțiilor de izolare.

Organizatorii spun că mii de persoane s-au alăturat sâmbătă la un protest săptămânal „non-partizan” din sud-vestul orașului Stuttgart, transmite dpa.

Inițiatorul protestului, Michael Ballweg, a susținut că 5000 de oameni s-au alăturat manifestației.

Poliția din Stuttgart nu ar estima dimensiunea mulțimii, dar a spus că demonstranții au păstrat în mare măsură distanța necesară unul de celălalt.

Ballweg a spus că mișcarea sa „Querdenken”, denumire care se traduce aproximativ ca „gândire laterală”, solicită restabilirea drepturilor fundamentale precum libertatea de întrunire și libertatea religiei.

În capitala Berlinului, poliția a declarat că aproximativ 300 de protestatari s-au adunat la Rosa-Luxemburg-Platz, în districtul central Mitte.

Câteva sute de demonstranţi s-au adunat la Berlin în ultimele după-amieze de sâmbătă, printre ei numărându-se cunoscuţi populişti de dreapta şi adepţi ai teoriilor conspiraţiei, după cum relatează DPA, citată de Agerpres.

Poliția orașului nu a aprobat decât două proteste de până la 20 de participanți fiecare.

În Berlin sunt permise adunări în aer liber înregistrate de până la 20 de persoane. De luni această regulă va fi relaxată pentru a permite grupuri de până la 50 de persoane

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a declarat că urmărește încercările politicienilor de a ajunge la un echilibru între protejarea populației și asigurarea scutirii de restricții.

„Țara se confruntă cu mai puține infecții zilnice noi datorită „gestionării inteligente a crizelor, alături de responsabilitatea și disciplina oamenilor din Germania”, a spus Frank-Walter Steinmeier.

„Dacă restricțiile ar fi acum ridicate prea repede, am fi obținut o victorie pirică”, a avertizat el.

Sursa: https://www.gandul.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,