GERMANIA: LIDER AL OPOZITIEI, APROAPE UCIS IN BATAIE

11:58, 8 ianuarie 2019 | Actual, Externe | 1007 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Situație incredibilă în Germania, în chiar debutul anului: Frank Magnitz, lider al celui mai mare partid de opoziție din țară, a fost bătut ieri pînă aproape de a fi ucis de către trei necunoscuți, fiind salvat in extremis de intervenția unui muncitor în construcții. Poliția consideră că e vorba de un atac motivat politic, în timp ce politicienii germani își manifestă stupefacția și oroarea, la unison cu presa.

Frank Magnitz, 66 de ani, parlamentar în Bundestag, tocmai părăsise o recepție în Frankfurt’s Goethe Square, cînd a fost atacat de trei bărbați care l-au bătut cu o bîtă pînă l-au lăsat lat, dar au continuat să-l lovească în cap și după ce se prăbușise. Magnitz a fost internat în spital cu răni extrem de grave, medicii declarînd că a fost la un pas de deces. Politicianul a fost salvat de intervenția unui muncitor în construcții, agresorii rămînînd, însă, necunoscuți.

Un reprezentant al Alternativei pentru Germania a declarat că atacul a fost clar motivat politic – o poziție similiară împărtășind și poliția – și că ”este o zi neagră pentru democrația din Germania”. Liderii AfD au mai atras atenția asupra faptului că violențele împotriva partidului au fost pînă acum încurajate de către unii politicieni, în frunte cu formațiunea SPD, și se întreabă, retoric, pe Facebook: ”Asta este ceea ce își doresc celelalte partide politice?”

Atacul asupra lui Magnitz a generat deja reacții dure printre politicienii germani, un lider al Partidului Verde declarînd că ”nu există justificare pentru violență, chiar și cînd e vorba de ApD”. (B.T.I.)

Sursa:https://inpolitics.ro/ 

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,