Germania l-a citit prea mult pe Orwell: Cei care nu respectă carantina vor fi închiși în tabere de refugiați și centre de detenție. Sub paza poliției

14:17, 20 ianuarie 2021 | Actual | 237 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Germanii care refuză în mod repetat să se pună în carantină după ce au fost expuși la COVID-19 vor fi reținuți în centrele de detenție. Și chiar sub paza poliției, scrie New York Post.

Oficialii din statul Saxonia, care se confruntă cu unul dintre cele mai grave grave focare din Germania, au aprobat deja planurile de detenție a carantinaților într-o secțiune împrejmuită, dintr-o tabără de refugiați.

Un alt stat, Brandenburg, intenționează, de asemenea, să folosească o anumită parte dintr-o tabără de refugiați.

În Schleswig-Holstein, cei care încalcă regulile privind carantina vor fi ținuți într-o zonă specială dintr-un centru de detenție pentru minori, notează ziarul german Welt.

Statul Baden-Württemberg are două spitale cu camere pentru a ține scandalurile, care vor fi păzite de poliție, se arată în raport.

Centrele vizează reținerea doar a celor care continuă să încalce restricțiile privind lockdown-ul, chiar și după ce au fost amendate.

Statelor li s-au acordat competențe în acest sens în temeiul legii privind protecția bolilor, o lege care a fost adoptată de Bundestag german în martie și reînnoită în noiembrie, a declarat pentru Die Welt dr. Christoph Degenhart, expert în drept administrativ. Joana Cotar, membru al partidului populist Alternativa pentru Germania, a scris pe Twitter că cei care s-au implicat în crearea acestor centre „au citit prea mult Orwell”.

Sursa: https://www.activenews.ro