Germania declară prima catastrofă cibernetică din istoria țării. Oamenii au rămas fără ajutoare sociale

22:28, 16 iulie 2021 | Actual, Externe, Social | 531 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Un consiliu districtual din estul Germaniei a declarat o catastrofă după ce sistemele sale informatice au fost paralizate de un atac al hackerilor, în ceea ce organismul federal de supraveghere a securității cibernetice a confirmat că a fost prima „catastrofă cibernetică” din țară, conform 7News.

Hackerii au pus la pământ operațiunile informatice ale municipalității din Anhalt-Bitterfeld, în Saxonia-Anhalt, a confirmat sâmbătă un purtător de cuvânt pentru Reuters.

„Suntem aproape complet paralizați”, a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că birourile sale vor rămâne probabil offline săptămâna viitoare și nu a dat nicio indicație cu privire la momentul în care serviciile vor fi reluate.

Municipalitatea a refuzat să comenteze identitatea atacatorului sau dacă acesta a făcut o cerere de răscumpărare, citând o anchetă a poliției. Surse de securitate spun că administrațiile locale germane folosesc adesea sisteme software învechite și prost întreținute, care ar putea fi larg deschise la atacuri cibernetice.

Districtul rural Anhalt-Bitterfeld, cu o populație de 157.000 de locuitori, nu poate deocamdată să plătească ajutoarele sociale. Declarația de catastrofă este un pas oficial care îi permite să solicite ajutor federal.

Atacul cibernetic este cel mai recent dintr-o serie de incidente care au vizat infrastructura publică, inclusiv atacul recent asupra conductei Colonial Pipeline din SUA, în timp ce extorcherii au vizat, de asemenea, aplicațiile IT utilizate pe scară largă prin atacuri de tip ransomware.

Citește și : Pe valul IV al COVID-19 se lansează faza a II-a a Marii Resetări: „Pandemia Cibernetică”

Source: https://www.activenews.ro