Un general iranian lansează un avertisment Europei

10:39, 4 februarie 2019 | Actual, Externe | 1232 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Un înalt responsabil militar iranian a avertizat că ţara sa ar putea fi nevoită să mărească raza de acţiune a rachetelor sale dacă unele ţări, în special europene, încearcă să ”comploteze” pentru a priva Iranul de astfel de arme, relatează AFP.

”Dacă europenii, sau oricine, încearcă să comploteze pentru a priva Iranul de rachete sale, vom fi nevoiţi să facem un salt strategic” în materie, a declarat pentru televiziunea de stat generalul de brigadă Hossein Salami, comandant în rândul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice.

„Strategia noastră de apărare nu este gravată în marmură. Ea se poate schimba în funcţie de situaţie şi comportamentul unora şi al altora”, a adăugat generalul Salami în acest interviu difuzat după anunţarea sâmbătă de către Teheran a unui test cu o nouă rachetă.

Înainte de aceasta, ofiţerul a făcut referire la doctrina strategică iraniană care limitează oficial la 2.000 de kilometri raza de acţiune a rachetelor dezvoltate de Republica Islamică.

Problema rachetelor iraniene este un subiect de dispută între Teheran şi occidentali.

La sfârşitul lunii ianuarie, ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian a ameninţat Iranul cu sancţiuni dacă acesta nu renunţă la programul de rachete. Teheranul a anunţat sâmbătă că a testat cu ”succes” o nouă rachetă de croazieră cu o rază de acţiune de peste 1.350 km.

Sursa: https://www.agerpres.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,