Conferință la Universitatea din Aleppo

(Video/Foto) Conferință publică a suveraniștilor europeni la Universitatea din Aleppo

16:44, 3 martie 2019 | Actual, Externe | 2808 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Astăzi, 3 martie, echipa suveraniștilor europeni a avut o întâlnire publică la Universitatea din Allepo, care are 120 de mii de studenți. La întâlnire a participat întreaga conducere a regiunii și a universității, profesori și studenți.


Mai multe poze de la Universitatea din Aleppo vezi AICI.

Ulterior, membrii delegației europene au vizitat o moscheie, distrusă de teroriști, dar și o cetate străveche care a rezistat.

Oraşul Aleppo, cunoscut de către arabi sub numele de Halap, este unul dintre cele mai vechi orașe din lume care sunt încă locuite și fac parte din patrimoniul UNESCO. Menționat în cronicile egiptene încă din secolul al XX-lea î. Hr., Aleppo a fost absorbit elementele esențiale ale tuturor marilor civilizații: de la hittiți, la greci și la romani, bizantini și otomani, până la francezi, ca abia în perioada modernă să fie cunoscut ca oraş sirian.

Mai multe poze puteți vedea AICI.

Oraşul Aleppo este cel de-al doilea oraş ca număr de locuitori din Siria, situat în aproprierea graniţei de sud a Turciei. Timp de peste 4000 de ani oraşul a reprezentat un punct de comerţ între Est şi Vest, unde negustorii îşi aduceau cele mai bune mărfuri din India, Persia, Pakistan şi China. Aceştia treceau prin Aleppo şi Bagdhad pentru a ajunge în Europa, localizarea geografică între Marea Mediterană şi Eufrat fiind prielnică comerţului

Oraşul este unul dintre cele mai importante citadele ale lumii antice, el fiind menţionat în cronicile mileniului al III-lea î.Hr. de ani sub numele de Halab, capitala Regatului Akkadian.

În seara zilei de sâmbătă, membrii delegației suveraniștilor europeni și-au continuat calea de la Damasc la Aleppo, unde au avut mai multe întâlnit cu oficiali din regiune.

În seara zilei de 28 februarie echipa de intelectuali suveraniști europeni a vizitat una dintre cele mai venerate moschei din lumea arabă – Marea Moschee din Damasc.

În dimineața zilei de 1 martie, echipa de intelectuali care au fondat Mișcarea Internațională pentru Suveranitatea Popoarelor, a fost găzduită de către conducerea Asociației Cailor Arabi, care se afla în preajma Damascului.

Tot pe 1 martie, membrii Mișcării internaționale pentru suveranitatea popoarelor, au făcut o vizită în satul Maaloula, unul dintre locurile străvechi ale creștinismului.

Delegația formată din intelectuali din Europa Occidentală, Moldova și Rusia se află în Siria la invitația acestei țări pentru a-și exprima solidaritatea cu poporul sirian în lupta sa eroică împotriva agresiunii americane și a grupărilor teroriste. Un război care durează de opt ani și care urmărește debarcarea Președintelui Bașar Al Asad și a guvernului legal al Siriei.

La 2 martie suveraniștii europeni, aflați într-o vizita de documentare în Siria, au susținut o conferință publica la Opera din Damasc.

Echipa www.flux.md.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,