Forumul Economic Mondial împinge „Marea Resetare” în noul videoclip: „Capitalismul așa cum știm a murit”

15:48, 29 ianuarie 2021 | Actual | 180 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Forumul Economic Mondial a lansat săptămâna aceasta un videoclip care explică discuția centrală a întâlnirii din acest an a Agendei Davos: Marea Resetare.

„Dacă totul se destramă, putem remodela lumea în moduri pe care nu le-am putut până acum”, spune naratorul videoclipului.

„Modalități care abordează mai bine atâtea provocări cu care ne confruntăm. Și de aceea atât de mulți solicită o reinițializare excelentă”.

„Marea Restare” este efortul WEF de a regândi economia globală în urma pandemiei coronavirusului și este planificat să aducă schimbări până în 2030.

„Pandemia COVID-19 a demonstrat că nici o instituție sau persoană singură nu poate aborda provocările economice, de mediu, sociale și tehnologice ale lumii noastre complexe și interdependente „, se arată pe site-ul WEF.

„Pandemia a accelerat schimbările sistemice care erau evidente înainte de începerea sa”.

Prin Marea Resetare, WEF solicită „capitalismului părților interesate” pentru a reconstrui lumea după pandemie, potrivit Oxford Blue.

Potrivit WEF, capitalismul părților interesate este capitalismul „cu o doză de marxism” pentru a elimina disparitățile observate în timpul pandemiei coronavirusului.

Videoclipul a amintit și de miliardarii care și-au mărit averea cu peste 25% de la începutul pandemiei, în timp ce 150 de milioane de oameni au plomjat din nou în sărăcie extremă.

„Capitalismul așa cum îl știm a murit”, spune Marc Benioff, CEO al Salesforce, în videoclip.

„Această obsesie pe care am avut-o cu maximizarea profiturilor doar pentru acționari a dus la o inegalitate incredibilă în situația de urgență planetară”.

Marea Resetare va „aborda, de asemenea, criza climatică în curs”, accelerând eforturile de atingere a emisiilor zero-zero, profitând de „fereastra care se micșorează rapid”, pe care trebuie să ne îndreptăm spre sustenabilitate ”, a raportat Oxford Blue.

„Nu, mulțumesc. Oamenii vor libertate”, a comentat utilizatorul YouTube themcfaceman.Utilizatorul K Tex a adăugat: „Da … destul de sigur că asta se numește comunism”.

Țarul climatic al președintelui Joe Biden, John Kerry, a oferit o perspectivă la evenimentul virtual al WEF din noiembrie, despre dacă cei care solicită o „resetare excelentă” ar putea vedea sprijinul noului președinte, a raportat Fox News.

Da, [Marea Resetare] se va întâmpla. Și cred că se va întâmpla cu o viteză mai mare și cu o intensitate mai mare decât ar putea imagina mulți oameni „, a spus Kerry.

Sursa: https://www.activenews.ro