Fondatorul Wikileaks, cetățean ecuadorian

20:00, 11 ianuarie 2018 | Actual, Externe | 1588 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a primit cetățenie ecuadoriană, în condițiile în care beneficiază de azil în ambasada Ecuadorului de la Londra începând din 2012, a anunțat joi Ministerul de Externe de la Quito, citat de presa străină.

Ecuadorul a transmis că vizează o rezoluție „demnă și corectă” în cazul lui Assange, care a cerut statut diplomatic.

Ministrul ecuadorian de Externe, Maria Fernanda Espinosa, a precizat că fondatorul Wikileaks nu va părăsi ambasada de la Londra fără „garanții de securitate”, adăugând că există mai multe amenințări la adresa lui Assange din partea unor „țări terțe”.

Tot joi, Marea Britanie a respins cererea Ecuadorului de a-i acorda statut diplomatic lui Julian Assange. Suedia a cerut extrădarea lui Assange.

În luna mai a anului trecut, procurorii suedezi au renunțat la ancheta privind presupusul viol, dar Assange ar putea fi arestat pentru că a încălcat condițiile de cauțiune din Suedia. Arestarea lui Julian Assange reprezintă o prioritate pentru SUA.

WikiLeaks a publicat zeci de mii de documente militare și diplomatice clasificate, într-una dintre cele mai mari divulgări de informații din istoria SUA.

Sursa: cotidianul.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,