„Filantropul“ a distrus sistemul judiciar prin pomparea de bani către procurori progresiști

22:56, 28 decembrie 2021 | Actual, Externe, Social | 514 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

În 2016, portalul de știri liberal Politico a raportat despre primele tunuri majore date de George Soros în preluarea sistemului de justiție din SUA și a numit acțiunea drept o „revizuire”.

Milioanele lui Soros începeau să inunde portofelele procurorilor progresiști, dar și celor care se poziționau împotriva acestora și nimeni nu părea să aducă un reproș la această acțiune. Au existat, însă, avertismente că sumele enorme de la un singur oligarh cu opinii radical progresiste asupra societății vor distorsiona peisajul judiciar din SUA.

Totuși, la acea vreme sistemul progresist global se aliniaseră în spatele magnatului, în timpul apogeului bătăliei sale ideologice cu premierul ungar Viktor Orbán, care a urmat invaziei migranților din 2015, migrație finanțată și organizată parțial de Soros. De curând, Viktor Orban „a fost și pus la zid de Uniunea Europeană pentru așa numita lege Stop Soros.

Dintr-o perspectivă de numai cinci ani, însă, consecințele și, mai important, victimele procurorilor susținuți de Soros sunt greu de ignorat.

Într-un raport recent al distrugerii pe care acești oficiali publici au provocat-o comunităților americane, senatorul francez din Arkansas, Tom Cotton, rezumă rezultatele într-un articol, arătând cu degetul direct către rețeaua lui George Soros.

În opinia sa, în ultimul an, SUA au înregistrat cea mai mare creștere a ratelor de crime și decese legate de droguri din istoria sa. Pentru aceasta, el pune responsabilitatea pe ceea ce tot el numește „incendiatori legali” de extremă stângă și subliniază că cea mai tangibilă și măsurabilă defalcare a statului de drept s-a petrecut tocmai în acele orașe din SUA în care banii rețelei Soros au dus la punerea în funcții a celor mai „progresiști” oficiali. Tocmai aceia care consideră sistemul judiciar ca fiind sistematic rasist și doresc să-l demoleze.

„Ca urmare, o contagiune a criminalității a infectat practic fiecare zonă aflată în sarcina lor”, susține Cotton.

Cotton face referire la o serie de exemple pentru a-și susține afirmația. De exemplu, în Chicago, procurorul statului Cook County, Kim Foxx, permite ca furtul sub 1.000 de dolari să rămână nepedepsit, procurorul districtual din Manhattan refuză să aplice legile împotriva prostituției, iar procurorul statului Baltimore a decis că războiul drogurilor s-a „încheiat” și refuză să acuze penal consumatorii de droguri în mijlocul celei mai grave crize de droguri din istoria Americii.

Prețul pe care îl plătesc aceste orașe pentru procurorii lor de extremă stânga este devastator. Omuciderile din Chicago au crescut cu 56%, în New York cu 47%, iar atacurile armate au crescut cu 97%.

De asemenea, senatorul Cotton subliniază că, în 2020, rata crimelor în Baltimore a fost mai mare decât în ​​El Salvador și Guatemala, iar anul acesta rata crimelor din oraș este pe cale să fie și mai mare. Criminalitatea din Los Angeles a crescut cu 36% anul trecut și este pe cale să crească cu încă 17% anul acesta.

În Boston, un alt procuror de district susținut de Soros a publicat o listă cu 15 crime pe care refuză să le judece, cu excepția unor circumstanțe speciale. Printre acuzațiile de pe lista acesteia s-au numărat traficul de droguri, distrugerea rău intenționată a proprietății, încălcarea proprietății, conducerea cu permisul revocat și opunerea de rezistență la arestare.

Drept urmare, numărul crimelor din Boston a crescut vertiginos cu 38% în 2020. În semn de recunoaștere pentru performanța ei „stelară”, președintele Joe Biden a nominalizat-o să preia biroul procurorului general al SUA din Massachusetts, subliniază Cotton.

Cel mai rău exemplu dintre toate este procurorul afiliat rețelei Soros și primarul de extremă stânga din orașul San Francisco. Chesa Boudin, care este fiul unui cuplu condamnat pentru uciderea unui ofițer de poliție, a provocat un adevărat haos de când este procuror general.

Totodată, Cotton subliniază că o parte din succesul lui Soros în subminarea sistemului de justiție din SUA și a ordinii și a legii pe străzile orașelor americane a fost un Partid Republican blând față de criminalitate, care a încercat să câștige aplauzele liberalilor pentru a atrage alegători moderați. De exemplu, republicanii au contribuit la adoptarea legii First Step, pro-criminalitate, care a redus pedepsele pentru infracțiunile grave, cum ar fi traficul de droguri și răpirea de copii.

În Europa, Soros este încă numit filantrop și este privit ca un susținător al unor cauze bune, în timp ce instituția Uniunii Europene nu are nicio reacție față de pericolele pe care le aduce influența sa. Critica la adresa oligarhului american este încă asociată cu sentimentele de extremă dreaptă, iar cei care arată cu degetul spre distrugerile pe care le aduc grupurile și persoanele finanțate din banii lui sunt numiți antisemiți. Poate că cifrele și observațiile senatorului Cotton îi pot ajuta pe politicienii noștri să se orienteze înainte ca străzile Europei să înceapă să semene cu cele din San Francisco sau Philadelphia, care vor fi în curând locuri de lumea a treia, scrie Remix News.

Sursa: https://r3media.ro