FIDESZ, partidul premierului ungar Viktor Orban, a fost suspendat din PPE

22:01, 20 martie 2019 | Actual, Externe | 1207 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Partidul la putere în Ungaria, FIDESZ, a fost suspendat din Partidul Popular European (PPE) pe termen nelimitat, a anunțat miercuri pe Twitter președintele PPE, Joseph Daul.

Decizia s-a luat cu 190 de voturi pentru și trei împotrivă.

Treisprezece partide din cadrul PPE au cerut expulzarea partidului lui Orban, după ce prim-ministrul Ungariei a luat mai multe decizii considerate anti-europene. Numit de mulți ”Donald Trump din Europa”, din cauza declarațiilor și măsurilor anti-musulmane luate, Orban a criticat în repetate rânduri deciziile luate de UE și pe președintele Jean Calude-Juncker.

Eliminarea Fidesz din familia popularilor europeni este considerată un gest extrem de drastic după standardele Parlamentului European și vine într-un moment sensibil având în vedere alegerile europarlamentare din luna mai.

Excluderea formațiunii maghiare ar putea să slăbească considerabil PPE, o alianță de aproximativ 80 de partide, scrie BBC News.

Orban susține că Europa se află în mijlocul unei lupte existențiale pentru apărarea valorilor creștine. El atacă consensul liberal care sprijină instituțiile UE, susținând în schimb o puternică nouă putere central-europeană.

Sursa: https://www.activenews.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,