Washingtonul nu va supravieţui războiului său, după cum nu vor supravieţui nici americanii, nici europenii

20:13, 3 decembrie 2017 | Externe | 6814 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Presa britanică (şi nu numai) a relatat despre ordinul preşedintelui Putin dat industriei ruseşti de a se pregăti pentru schimbarea rapidă pe producţia de război.

Este evident că guvernul Rusiei nu ar face un astfel de anunţ dacă nu ar fi convins de faptul că perspectivele războiului cu Vestul nu ar fi reale. De ceva timp tot repet în editorialele mele faptul că consecinţele unor lungi ani de acţiuni ostile, ale Washingtonului şi vasalilor săi europeni, împotriva Rusiei vor conduce la război.

Este uşor de înţeles şi că masivul complex militar/servicii secrete al SUA are nevoie de un inamic convingător pentru a-şi justifica bugetul enorm, că nebunii de necoconservatori aşează ideologia lor imaginară despre hegemonia americană mai presus de viaţa planetei şi că Hillary şi Comitetul Naţional Democrat vor face orice pentru a-l răsturna pe Trump. Cu toate acestea, este dificil de înţeles de ce liderii politici europeni sunt de acord să-şi rişte ţările lor pentru beneficiul Washingtonului.

Şi, totuşi, o fac. De exemplu, în 13 noiembrie Theresa May a spus că Rusia a fost o ameninţare pentru securitatea internaţională şi că a interferat cu alegerile europene şi că a hăcuit guvernele europene. Nu există nicio dovadă pentru aceste revendicări, cum nu există nici pentru „Rusiagate”. Şi, totuşi, aceste acuzaţii continuă şi se multiplică. Acum, UE organizează fostele republici ale Uniunii Sovietice – Belarus, Moldova, Ucraina, Georgia, Armeni şi Azerbaigian – în „Parteneriatul estic”.

Cu alte cuvinte, Vestul organizează în mod deschis fostele provincii ale Moscovei împotriva Rusiei, declarată de premierul May ca fiind un stat ostil. Rusia ştie că nu este nicio bază pentru afirmaţiile împotriva ei şi le priveşte ca pe cele false împotriva lui Saddam Husein, Gaddafi şi Assad menite să justifice atacurile militare împotriva Irakului, Libiei şi Siriei. Convinsă că este destinată unui viitor atac, Rusia se pregăteşte pentru război.

Gândiţi-vă numai o clipă. Lumea este trasă către Armaghedon pur şi simplu numai pentru că coruptul şi lacomul complex militar/servicii are nevoie de un duşman pentru a justifica bugetul său uriaş, pentru că Hillary şi DNC nu poate accepta o înfrângere politică şi pentru că neoconservatorii au o ideologie a supremaţiei americane. Care este, deci, diferenţa dintre detestata „supremaţie a albilor” şi „supremaţia americană” pe care a sprijinit-o preşedintele Obama însuşi? De ce este supremaţia albă groaznică, iar cea americană un dar al lui Dumnezeu pentru o ţară „excepţională” şi „indispensabilă”?

Guvernul rus şi-a împărtăşit public preocuparea privind faptul că Rusia este ţinta unui atac militar în pregătire. Nu eu, ci CNN, NYT şi WaPo au relatat despre îngrijorarea comandantului adjunct al Comandamentului operaţional militar rusesc privind faptul că Washingtonul pregăteşte un atac nuclear surpriză împotriva Rusiei. Preşedintele Putin a atras recent atenţia asupra colectării de DNA  rusesc pentru laboratoarele US Air Force, ceea ce implică dezvoltarea unei arme bio pe specificul rusesc. De mai multe ori, Rusia a atras atenţia asupra instalării de baze USA şi NATO la graniţele sale, în pofida asigurărilor anterioare ale administraţiilor americane că aşa ceva nu se va întâmpla.

Ar trebui să ne întrebăm de ce nu este un subiect de top pentru discuţia publică şi politică faptul că Washingtonul a convins Rusia, o putere nucleară şi militară de primul rang, că urmează să fie atacată. În loc de aceasta, noi discutăm despre jucătorii de fotbal care refuză să îngenuncheze la imnul naţional, ştiri false despre Rusiagate, despre împuşcăturile din Las Vegas şi aşa mai departe.

Trebuie, de asemenea, să ne întrebăm cât timp ne va mai permite Washingtonul ca prin intermediul internetului să relatăm despre ştirile reale în locul celor false pe care le întrebuinţează pentru a controla explicaţiile. Efortul făcut de şeful Federal Communications Commission de a distruge neutralitatea netului şi alte eforturi în curs pentru a discredita ştirile adevărate, prezentate ca fiind propaganda Moscovei, indică faptul că Washingtonul a decis că pentru a duce un război cu Rusia, trebuie să ducă de asemenea un război cu adevărul.

Washingtonul nu va supravieţui acestui război, aşa cum nu vor supravieţui nici americanii, nici europenii.

Aceasta este o traducere integrală a articolului lui Paul Craig Roberts. 

de Paul Ghițiu

 

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,