Vladimir Putin: Decizia lui Trump aduce un nou val de conflicte

08:35, 26 martie 2019 | Externe | 1649 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Președintele american Donald Trump a luat o decizie riscantă. Acesta a semnat un decret prin care SUA recunoaşte în mod oficial suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan. Rusia a venit cu o reacție asupra acestei decizii.

Donald Trump a luat decizia în prezența premierului israelian Benjamin Netanyahu. Trump a declarat acum câteva zile, pe 21 martie, că este timpul ca ″Statele Unite să “recunoască pe deplin” suveranitatea israeliană asupra Golanului.

„Statele Unite ale Americii recunosc dreptul absolut al Israelului de a se apăra”, a declarat preşedintele american Donald Trump, alături de premierul israelian Benjamin Netanyahu la Casa Albă.

„După 52 de ani, este timpul ca Statele Unite să recunoască deplin Suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, care sunt de o importanţă strategică şi de securitate crucială pentru Statul Israel şi Stabilitatea Regională!”⁣, a scris preşedintele american într-un mesaj postat joia trecută pe Twitter.

Rusia consideră că această mișcare a președintelui american va aduce un nou val de conflicte în Oreintul Mijlociu.

„Din nefericire, există riscul escaladării tensiunilor în Orientul Mijlociu. Astfel de lucruri pot doar să exacerbeze criza”, a declarat Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

„Israelul nu va renunţa niciodată la cea mai mare parte a Golanului sirian capturat de statul evreu în timpul Războiului de Şase Zile din 1967, înainte de anexarea acestuia în 1981 care nu a fost niciodată recunoscută de comunitatea internaţională”, a spus premierul Benjamin Netanyahu.

Mesajul de pe twitter al lui Trump l-a bucurat pe premierul israelian, care i-a răspuns printr-un mesaj postat tot pe internet.

„În momentul în care Iranul încearcă să folosească Siria ca o platformă pentru a distruge Israelul, preşedintele Trump recunoaşte cu curaj suveranitatea israeliană asupra Înălţimilor Golan. Mulţumesc preşedintelui Trump!”, se arată în mesjaul postat pe Facebook.

Tirul cu rachete din Fâşia Gaza a fost clasificat de Donald Trump ca un „atac josnic care s-a soldat cu şapte răniţi în apropiere de Tel Aviv, duminică seara. Armata israeliană a lansat în represalii atacuri în Fâşia Gaza”.

Sursa: https://www.capital.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,