Vladimir Putin a făcut o declaraţie fără precedent despre ultimul răcnet al armeleor Rusiei

20:02, 1 martie 2018 | Externe | 1452 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit joi în faţa deputaţilor despre cele mai recente testări efectuate de constructorii ruşi în domeniul înarmărilor. Liderul de la Kremlin a anunţat că ţara sa dispune la ora actuală de arme strategice, ce pot avea inclusiv încărcătură nucleară, construite în baza unor tehnologii pe care mai mult nicio putere nu le posedă.

Putin a vorbit, între altele, despre o instalaţie energetică ce poate fi montată în orice rachtă balistică, făcând-o capabilă să ocolească orice scut antiaerian şi antirachetă din câte există la ora actuală.

„Moscova va riposta contra oricărei aplicări a armei nucleare contra sa şi contra aliaţilor săi”, a avertizat joi Putin.

O altă inovaţie a ruşilor este un submarin fără pilot, care poate parcurge distanţe enorme fără a fi observat şi care este capabil să efectuieze atacuri surpriză.

Totodată,liderul rus a ţinut să remarce faptul că noile arme ale Moscovei au capacitatea de a parcurge distanţe foarte mari şi că pot atinge, cu o precizie izbitoare, orice loc de pe planetă, iar forţa de distrugere a acestora este colosală.

Acest anunţ al lui Putin este calificat de către mai mulţi experţi drept o replică dură a Rusiei dată extinderii NATO spre Est, precum şi creării, sub presiunea SUA, a tot mai multe baze militare în jurul Rusiei, inclusiv în ţările europene din fostul lagăr socialist.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,