„Vestele galbene” în clocot: Un protestatar și-a pierdut mâna

13:22, 10 februarie 2019 | Externe | 1014 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Noi violențe în Franța la protestele mișcării „Vestele Galbene”. Un protestatar care participa la o nouă manifestație a „Vestelor Galbene” și-a pierdut patru degete de la o mână în timpul confruntărilor cu forţele de ordine, când un grup încerca să forţeze gardul de securitate din faţa Adunării Naţionale (parlamentul), din Paris.

Circumstanțele incidentului nu sunt foarte clare.

Conform unor surse din poliţie citate de postul BFMV, protestatarul a prins o grenadă lacrimogenă lansată de forţele de ordine cu intenţia de a o arunca în direcţia agenţilor, însă dispozitivul i-a explodat în mână şi i-a smuls-o. Pe de altă parte, potrivit unui martor cu care a discutat AFP, de vină ar fi fost o grenadă lansată de forţele de ordine în timp ce manifestanţii încercau să forţeze gardul de protecţie.

Victima este un „fotograf al Vestelor Galbene” care fotografia mulțimea care încerca să dărâme gardul Adunării Naționale.

Totodată, pe reţelele de socializare au apărut imagini și cu un membru al forţelor de ordine lovit cu piciorul în figură de un bărbat care nu purta vestă galbenă.

Peste 50.000 de „veste galbene” au mărşăluit sâmbătă în Franţa pentru al 13-lea weekend consecutiv, potrivit Ministerului de Interne, mai multe persoane fiind reținute.

Sursa: https://www.cotidianul.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,