Veste rea! UE obligă România să-și ardă toate viile, iată de ce!

20:29, 30 martie 2018 | Externe | 5582 vizualizări | 3 Comentarii Autor:

Din cauza unor presiuni ale statelor cu tradiție în viticultură, în mod special a fermierilor francezi, care au remarcat că în ultimii ani au fost afectați de o criza de supraproducție și consideră ca le-au fost astfel foarte mult diminuate veniturile din cauza concurenței cu țările nou venite pe piață din Uniunea Europeană, se dorește impunerea unei directive europene ce prevede distrugerea voluntară a viilor de pe câteva sute de mii de hectare din anumite țări printre care și România.

De acest lucru s-a mai vorbit și în anul 2008 când s-a dorit distrugerea a peste 175.000 de hectare de vie. Cu alte cuvinte este o strategie șmecherească prin care fermierii francezi și alți fermieri europeni cu tradiție veche în domeniul viticulturii să scape de noii concurenți și să nu-i lase sa intre pe piața uniunii.
Cu alte cuvinte ei subvenționează distrugerea viilor autohtone ale noilor veniți din motive total „altruiste” : acelea de a fi singurii producători de vin și a avea practic un monopol pe piața europeană.

România are peste 150 de soiuri de viță de vie unice în întreaga lume, vechi de până la 8000 de ani, aromate, cu miresme fermecătoare, dulci, incomparabile cu vinurile amare vestice, pline de substanțe toxice și pesticide. O astfel de măsură este un pericol în primul rând pentru biodiversitatea soiurilor de viță de vie, riscând să dispară niște soiuri unice în lume.

De altfel în Romania au evoluat câteva soiuri de viță de vie deosebit de rezistente la boli și la dăunători și care nu necesită absolut deloc tratamente chimice sau pesticide. Românii nu știu să-și valorifice în schimb aceste soiuri de vin deosebite, dar după cum se vede nici nu vor fi lăsați să afle cum să facă în  curând acest lucru, pentru ca „piața liberă” europeana le va impune să-și distrugă singuri viile. Ce fel de piața liberă e asta care iți impune să-ți distrugi mijloacele proprii de producție?

Este unul dintre exemplele cele mai parșive pe care UE le impune acolo unde găsește corupție și politicieni „ascultători” și trădători de neam și de țară. Aceleași directive au încercat cei de la UE să le bage pe gât și vecinilor unguri și bulgari, dar acolo nu le-a mers atât de ușor ca la noi în România. Alții mai știu și să refuze când văd că unele decizii sunt de-a dreptul imbecile.

Devine din ce în ce mai clar că o Europă unită și în care toate țările să fie tratate cu principii egale este foarte departe de adevăr. De fapt nesimțitul de Sarkozy a și recunoscut că nu pot fi toate țările tratate egal, ci unele sunt mai „egale” decât celelalte, dacă se poate spune așa. Cu alte cuvinte unele țări mai puternice din UE (și aici ne referim la Germania și Franța) vor să fie „jupânii” care vor împărți ca într-un sistem feudal privilegiile și responsabilitățile pentru celelalte țări după simpatii și reguli știute doar de ei.

Așteptăm cu nerăbdare să vedem cu ce altă nesimțire ne mai poate surprinde această UE după ce ne-a provocat în ultimii ani câteva șocuri deosebit de puternice. După câte observăm or sa vrea să ne distrugem într-o zi până și ușile de la intrare în propriile case, motivând că le îngreunează accesul atunci când vin sa ne mai fure cate ceva.

Sursa: ementi.com

 

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,