Ungaria se vrea izolată de România cu un gard

20:18, 12 noiembrie 2015 | Externe | 1352 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ungaria este pregătită să construiască rapid un gard de-a lungul frontierei cu România, dacă valul de migranți se va muta dinspre Serbia, Croația, Slovenia și Austria, a declarat joi Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, potrivit agenției MTI.

În condițiile în care Slovenia și Austria deja au ridicat garduri la frontierele sale, imigranții ilegali ar putea pătrunde prin România în Ungaria, pentru a-și continua traseul spre alte state.

Din aceste considerente, guvernul maghiar a propus un plan de urgență, prin care să se acorde o atenție sporită frontierei cu România. Frontiera cu Serbia și Croația au fost deja securizate cu un gard din sârmă ghimpată, a declarat Janos Lazar.

Potrivit lui, aplicarea unei astfel de măsuri radicale la granița cu România va fi decisă doar în cazul în care acest lucru va fi necesar.

În același timp, partea maghiară și-a reconfirmat poziția cu privire neacceptarea migranților expulzați din Vestul Europei. “Suntem interesați să oprim migrația, nu să o organizăm”, a declarat Janos Lazar.

Ridicarea unui card din sârmă ghimpată la granița cu România a cerut și partidul naționalist Jobbik. În opinia lor, gardul trebuie să fie construit pe segmentul de 453 km, fără a mai aștepta venirea valului de imigranți. În opinia naționaliștilor maghiari, România ar putea urma exemplul Serbiei, care a permis trecerea liberă a imigranților spre Ungaria.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,