Ungaria nu exclude construirea unui gard la graniță cu România

18:42, 29 ianuarie 2016 | Externe | 1339 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ungaria nu construieste momentan un gard la granita sa cu Romania, dar aceasta decizie ar putea fi reconsiderata in viitor, in functie de felul in care evolueaza situatia in ceea ce priveste criza refugiatilor, a declarat vineri la Bucuresti ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjarto.

„Nu se construieste gard la granita dintre Ungaria si Romania. Se poate sa se construiasca, speram ca nu va fi nicio situatie in care sa se puna in discutie acest subiect. Dorim atat Romaniei, cat si noua insine ca aceste doua tari sa nu fie supuse in viitor unei presiuni a migrantilor care fac necesare masuri ulterioare”, a declarat Peter Szijjarto intr-o conferinta de presa comuna, in urma intrevederii cu omologul sau roman, Lazar Comanescu , conform Mediafax.

Ministrul ungar a mai spus ca tara sa nu construieste niciun kilometru de gard in plus fata de ce este necesar si si-a exprimat speranta ca Romania sa fie capabila sa-si apere propriile granite in cazul in care se va confrunta cu un aflux de refugiati la fel ca cel din Ungaria.

De asemenea, Szijjarto a spus ca Ungaria „nu a facut din buna dispozitie acel gard”, iar decizia a venit in urma responsabilitatilor care revin tarii sale ca tara de granita a spatiului Schengen.

„La Consiliul European am intrebat daca trebuie sa ne indelinim aceste obligatii (de stat Schengen de frontiera –n.r.), iar institutiile europene au spus <<sigur ca da>>”, a mai spus ministrul maghiar.

sursa: wall-street.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , , ,