Un partid naţionalist german o acuză pe Angela Merkel de „trafic de persoane”

20:40, 9 octombrie 2015 | Externe | 1166 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Un partid politic de extremă-dreapta din Germania intenţionează să depună o plângere penală împotriva cancelarului Angela Merkel, acuzând-o de „trafic de persoane”, pentru că a permis unor mii de imigranţi să intre pe teritoriul german, după ce au fost opriţi la frontiera Ungariei cu Austria.

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) care condamnă imigrarea a anunţat, vineri, că va depune o plângere penală la Parchetul din Berlin, în speranţa de a deschide proceduri penale preliminare împotriva cancelarului german, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

„Angela Merkel a acţionat ca un traficant de persoane”, a subliniat Alexander Gauland, liderul partidului german de extremă-dreapta.

Ca răspuns la mişcarea iniţiată de AfD, purtătorul de cuvânt al lui Merkel, Steffen Seibert, a declarat că Germania este guvernată de o legislaţie şi că cetăţenii ei sunt liberi să depună plângeri legale.

Luna trecută, Merkel a afirmat că solicitanţii de azil sunt bine-veniţi în Germania, în tentativa de a preveni o criză umanitară, după ce Ungaria, aflată la frontiera estică a zonei Schengen, a încercat să oprească imigranţii, cei mai mulţi provenind din Orientul Mijlociu şi Asia, să mai pătrundă pe teritoriul ungar din Serbia.

Din data de 15 septembrie, Ungaria şi-a închis frontierele pentru imigranţii extracomunitari, traversarea ilegală a graniţei devenind o infracţiune ce se pedepseşte cu închisoarea şi cu expulzarea de pe teritoriul ţării.

Potrivit Ministerului german de Interne, 577.307 extracomunitari au cerut azil în Germania în perioada ianuarie – septembrie 2015, o treime dintre aceştia fiind cetăţeni sirieni.

Potrivit estimărilor, între 800.000 şi 1,3 milioane de extracomunitari ar putea ajunge în Germania anul acesta. În anul 2014, în Germania au fost depuse circa 200.000 de cereri de azil.

sursa: Mediafax