Un parlament regional din Belgia cere suspendarea negocierilor pe marginea TTIP

13:56, 3 noiembrie 2015 | Externe | 1816 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Parlamentul regional din zona germanofonă a Belgiei a cerut suspendarea negocierilor cu privire la Tratatul Transatlantic (TTIP). Potrivit declarației legislativului, „lipsa transparenței în procesul negocierilor amenință standardele și procesele democratice din UE”, comunică portalul euobserver.com.

Anterior, în cadrul unui interviu, președintele Bundestagului german, Norbert Lammert a declarat că în Germania opoziția față de semnarea Tratatului Transatlantic dintre UE și SUA este în continuă creștere.

Potrivit acestuia, legislativul ar putea vota negativ acest acord, în cazul în are negocierele pe marginea lui nu vor fi transparente, iar parlamentele statelor-membre nu vor fi informate cu privire la conținutul documentului.

Parteneriatul transatlantic de comerț și investiții (TTIP) reprezintă un acord de liber schimb între Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană. Susținătorii instituirii unui spațiu economic liber transatlantic susțin că acest document va contribui la intensificarea comerțului și creșterii economice, în timp ce criticii afirmă că TTIP va distruge producătorii locali în beneficiu Corporațiilor Transnaționale, iar guvernele naționale nu vor mai putea reglementa piețele conform intereselor sale naționale.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,