Ucraina: Dmitro Iaroș renunță la calitatea de lider al naționaliștilor din „Sectorul de Dreapta”

16:03, 11 noiembrie 2015 | Externe | 1293 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Deputatul ucrainean Dmitro Iaroș renunță la calitatea sa de lider al scandaloasei mișcări naționaliste “Sectorul de Dreapta” (SD).  Acesta și-a anunțat decizia pe contul său din rețeaua de socializare Facebook.

“Am fost nevoit să refuz să mai prezidezi Conferința SD și renunț la calitatea de lider al Sectorului de Dreapta, păstrându-mi viziunile naționaliste, etatiste și revoluționare”, a declarat Iaroș.

Decizia luată a fost motivată de faptul că pozițiile sale nu coincid cu viziunile a unei părți ale Sectorului de Dreapta.

Potrivit lui liderului naționalist, o parte din conducerea SD „și-au asumat sarcini nelegitime” în procesul elaborării documentelor de bază, în care sunt stabilite liniile directoare ale mișcării, care ar urma să fie aprobate în cadrul unui viitor Congres Național.

„Având necesitatea de a mă trata din cauza rănilor primite, am încredințat unele direcții camarazilor apropiați, care au avut și au altă viziune asupra dezvoltării mișcării naționaliste. Pozițiile mele nu coincid întru-totul cu o parte a conducerii. În calitate de lider, port o responsabilitate pentru toate activitățile organizației și nu vreau să las aceste responsabilități pe seama altora. Anume din aceste motive, nu vreau să fiu un simplu “element de decor” în Sectorul de Dreapta”, a declarat Iaroș.

Potrivit portalului ucrainean Liga.net, care face referință la serviciul de presă a Sectorului de Dreapta, Iaroș a depus deja o cerere de demisie, care va trebui să fie aprobată de Congres. În cazul în care Congresul va respinge cererea, Iaroș va rămâne liderul Sectorului de Dreapta.

Побратими! 8 листопада у Києві відбулась конференція керівного складу Правого сектору. Метою, задекларованою організат…

Posted by Дмитро Ярош on 11 ноября 2015 г.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,