Trump: Seulul nu poate ridica sancțiunile impuse Phenianului fără aprobarea Washingtonului

09:26, 11 octombrie 2018 | Externe | 1026 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Președintele SUA Donald Trump a declarat că Seulul nu poate ridica sancțiunile impuse Phenianului fără aprobarea Washingtonului, după ce ministrul sud-coreean de Externe a declarat că Sudul ia în considerare ridicarea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord, relatează Reuters

Liderul de la Casa Albă a încurajat aliații să mențină sancțiunile împotriva Coreei de Nord până la denuclearizarea completă a acesteia, ca parte a campaniei Statelor Unite de a presa Coreea de Nord.

Chestionat despre intenția Coreei de Sud de a ridica câteva sancțiuni împotriva Coreei de Nord, Trump a declarat că aceștia „nu o vor face face fără aprobare”, adăugând că Seulul nu face nimic fără aprobarea Washingtonului.

Ministrul sud-coreean de Externe Kang Kyung-wha a afirmat că Coreea de Sud ia în considerare ridicarea sancțiunilor unilaterale, impuse Coreei de Nord, pentru a impulsiona relațiile diplomatice dintre cele două țări și pentru a destinde criza nucleară.

Coreea de Sud a impus sancțiuni unilaterale Coreei de Nord în 2010, în urma atacului efectuat împotriva unei nave de război, în care 46 de marinari sud-coreeni au murit.

China, Rusia și Coreea de Sud consideră că relaxarea sancțiunilor impuse de Națiunile Unite împotriva Phenianului este necesară, a transmis și Ministerul chinez de Externe.

Sursa: https://www.cotidianul.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,