Suedia: Un deputat musulman care a refuzat să dea mâna cu femeile a demisionat

20:32, 20 aprilie 2016 | Externe | 1057 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Un ales ecologist care a refuzat să dea mana cu o ziaristă invocând credința sa musulmana a anunțat miercuri ca părăsește lumea politică, din cauza polemicii stârnite, scrie AFP.

Yasri Khan, deputat supleant în vârstă de 30 de ani, a explicat marți, într-un interviu cu o ziaristă a televiziunii TV4, ca el saluta femeile punându-și mâna dreaptă deasupra inimii, deoarece i se pare „cu adevărat intim” să îi atingă mâna.

Dar aceasta credință, la un bărbat care este și secretar general al organizației Musulmanii suedezi pentru pace și dreptate, este în contradicție cu un partid care predica feminismul.

Într-un editorial publicat pe site-ul de știri Nyheter24, Khan a scris: „În climatul social care domnește azi ma întreb dacă politica este într-adevăr făcută pentru mine și dacă vreau să servesc drept clovn într-un circ mediatic”..

Luni, un alt ecologist german, un musulman născut în Turcia, Mehmet Kaplan, a demisionat din postul de ministrul pentru Locuințe după ce a fost difuzată o înregistrare video din 2009 în care denunța „asemănările” între persecuția evreilor din Germania nazistă și modul în care tratează Israelul palestinienii.

sursa: Hotnews

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,