Suedia: Susținerea pentru rămânerea țării în UE a scăzut sub 40%

13:22, 18 aprilie 2016 | Externe | 1109 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:
Numărul suedezilor care susțin că statutul de membru al Uniunii Europene este o „idee bună” a scăzut dramatic față de toamna trecută, informează Agerpres citând presa locală.

Astfel, un sondaj realizat printre suedezi arată că doar 39% dintre aceștia cred că prezența Suediei în UE este o „idee bună”, față de 59%, cât se înregistra în toamna trecută.

În același timp , 21% dintre suedezi că prezența țării lor în organizație este o „idee rea”, iar restul sunt indeciși. Scăderea dramatică a încrederii cetățenilor în UE a venit pe fondul crizei imigranților, în condițiile în care, toamna trecută, Suedia primea aproximativ 10.000 de migranți pe săptămână.

Sondajul TNS Sifo a fost realizat pe un eșantion de 1.142 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 79 de ani, iar întrebarea adresată lor a fost ”Ce credeți în general despre statutul Suediei de membră a Uniunii Europene?”, informează Agerpres.

Pe 23 martie va avea loc în Marea Britanie un referendum privind oportunitatea ieșirii țării din Uniunea Europeană. Un sondaj realizat săptămâna trecută de YouGov a indicat că diferența este minimă între cele două tabere, 40% ar dori rămânerea Marii Britanii în UE, în timp ce 39% ar fi împotrivă.

sursa: Activenews
Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,