SUA vrea să obţină progrese comerciale în urma negocierilor cu Beijingul

09:38, 27 decembrie 2018 | Externe | 1205 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

O delegaţie oficială americană se va deplasa la Beijing în cursul săptămânii care începe la 7 ianuarie pentru a încerca să obţină progrese în negocierile comerciale după armistiţiul declarat la începutul lui decembrie de preşedinţii Donald Trump şi Xi Jinping, a informat miercuri agenţia Bloomberg, relatează AFP, informează Agerpres.

Condusă de reprezentantul adjunct pentru comerţ, Jeffrey Gerrish, delegaţia îl va include şi pe subsecretarul Trezoreriei însărcinat cu afacerile internaţionale, David Malpass, a precizat agenţia, citând surse apropiate dosarului.

Va fi prima întâlnire oficială pe această temă între reprezentanţi ai celor două ţări după ce şefii de stat american şi chinez au convenit, cu prilejul summitului G20 de la Buenos Aires, să acorde un răgaz până la 1 martie în conflictul comercial care îi opune.

Vicepremierul chinez Liu He a discutat telefonic pe 10 decembrie cu secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, şi cu reprezentantul pentru comerţ, Robert Lighthizer, despre mijloacele de a pune în aplicare „consensul” la care au ajuns cei doi lideri.

Un comunicat scurt al Beijingului a informat la acea dată că Liu He şi interlocutorii săi au discutat despre „calendarul viitoarelor consultări economice şi comerciale”, fără să precizeze unde şi când vor avea loc.

Între timp, au fost făcute mai multe gesturi de conciliere, China anunţând de exemplu că va suspenda de la 1 ianuarie, pentru trei luni, suprataxele vamale impuse maşinilor şi pieselor pentru automobile importate din Statele Unite, sau lansând mari comenzi de soia americană.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,