SUA au paraşutat în Siria muniţie destinată rebelilor care luptă contra regimului Bashar al-Assad

21:57, 12 octombrie 2015 | Externe | 976 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Avioane americane au paraşutat 50 de tone de muniţie destinată grupurilor insurgente din nordul Siriei, în cadrul eforturilor de susţinere a opoziţiei siriene, anunţă Comandamentul forţelor americane din Orientul Mijlociu.

„Misiunea de aprovizionare cu muniţie a grupurilor opoziţiei siriene a fost un succes. Este vorba de grupuri care au făcut obiectul unor verificări adecvate de către serviciile secrete americane”, a declarat colonelul Patrick Ryder, purtătorul de cuvânt al Comandamentului central american (CENTCOM).

Misiunea a fost efectuată cu avioane de tip C-17, escortate de aeronave de vânătoare.

Muniţia – armament uşor şi grenade – a fost lansată în provincia Hasakah, situată în nordul Siriei, fiind destinată grupului insurgent Coaliţia Arabă Siriană.

Pentagonul a anunţat săptămâna trecută suspendarea programelor de antrenare a insurgenţilor sirieni, explicând că sunt căutate modalităţi alternative de susţinere.

Statele Unite acuză Rusia că atacă poziţii ale rebelilor sirieni. Moscova a respins informaţiile, explicând că atacă poziţii teroriste.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

sursa: Mediafax

Navighează dupa cuvinte-cheie: