Statul Major ucrainean și-a cerut scuze pentru declarațiile antiromânești ale militarilor săi

19:40, 3 octombrie 2015 | Externe | 1465 vizualizări | Un comentariu Autor:

Statul Major al Forțelor Armate ucrainene și-a prezentat scuzele oficiale pentru declarațiile antiromânești făcute de șeful Departamentului de organizare-mobilizare din cadrul comandamentului operativ “Zapad” și comandantul brigăzii 10 de vânători de munte, Vasili Zubanici.

„Ca urmare a demersurilor Ambasadei Romaniei la Kiev pe lânga Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, partea ucraineană a prezentat scuze pentru incidentul creat de ofițerul ucrainean și a precizat că nici brigada de vânători de munte și niciuna dintre unitățile brigăzii 128 dislocate în zona graniței cu România nu au misiuni îndreptate împotriva țării noastre”, se arată în comunicatul MAE român.

Reamintim că în luna septembrie, Statul Major ucrainean a anunțat înființarea Brigăzii 10 de vânători de munte în regiunea Ivano-Frankovsk. În cadrul unei conferințe de presă, comandantul noii brigăzi Vasili Zubanici și șeful Departamentului de organizare-mobilizare din cadrul comandamentului operativ “Zapad”, declaraseră că noua brigadă are își propune “contracararea unei eventuale intervenții militare românești în Bucovina”.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,