Sondaj european: 60 la sută din europeni consideră că Marea Britanie trebuie să rămână în componența UE

17:04, 17 februarie 2016 | Externe | 1264 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

În jur de 60 la sută de cetățeni europeni consideră că Marea Britanie trebuie să rămână în componența Uniunii Europene, 10 la sută consideră că aceasta trebuie să plece, iar 30 la sută se arată indiferenți, relevă datele ultimului sondaj efectuat în 28 de state-membre, transmite publicația The Sun.

Cel mai mic procent al susținătorilor rămânerii Marii Britanii a fost înregistrat în Cipru – 35 la sută, Cehia – 40 la sută, Austria – 41 la sută, Slovenia – 43 la sută. Cei mai mulți susținători ai Brexitului se află în Luxemburg (24 la sută) Cipru (19 la sută), Austria și Franța (câte 18 la sută).

Potrivit aceluiași sondaj, Marea Britanie este percepută drept unul din „cele mai simpatizate” state ale Uniunii Europene, plasându-se pe locul doi în top. În același timp, printre cele mai „indezirabile” state membre ale UE sunt considerate Slovacia, Slovenia, Lituania, Bulgaria și România.

Țările care au cel mai scăzut raiting printre europeni sunt: Bulgaria (47 la sută), Rusia (44 la sută), Israel (44 la sută), România (41 la sută), Turcia (40 la sută), Iran (30 la sută).

Sondajul a fost  realizat de Lord Ashcroft  în 28 de state membre, pe un eșantion de 28720 de persoane.

Q1-as-a-league-table-updated

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,