Sistemul hipersonic Avangard, nu poate fi detectat de nici un sistem de apărare

13:36, 14 februarie 2019 | Externe | 1196 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Nivelul actual de dezvoltare al științei nu permite crearea unui sistem capabil să localizeze racheta hipersonică rusească Avangard, cu atât mai puțin să o intercepteze, dezvăluie un specialist rus.

 Având în vedere capacităţile tehnologice existente, niciun sistem de apărare antiaeriană nu va fi capabil să intercepteze noul sistem de rachete hipersonice ruseşti Avangard pentru cel puțin 50 de ani, a declarat expertul militar rus Igor Korotschenko pentru postul TV Zvezda.

„Blocul nuclear hipersonic zboară pe o traiectorie imprevizibilă, schimbând în mod constant altitudinea (…). De aceea un sistem antiaerian convențional nu va fi capabil să calculeze punctul către care vor trebui îndreptate rachetele interceptoare. Având în vedere stadiul actual al dezvoltării științei și tehnologiei, nu există capacitatea fizică de a crea mijloacele de detectare și în special de interceptare”, a explicat expertul militar.

În martie 2018, Vladimir Putin a declarat că Rusia a creat sistemul hipersonic Avangard, capabil să efectueze zboruri intercontinentale în straturile dense ale atmosferei, cu o viteză de peste 20 Mach.

Rachetele sunt capabile să transporte încărcături convenționale sau nucleare. Potrivit lui Putin, focosul Avangard se îndreaptă către ținta sa „ca o minge de foc”, a cărei temperatură a suprafeței ajunge de la 1600 la 2000 grade C.

Sursa: https://m.ro.sputnik.md

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,