Șeful diplomației franceze a declarat că după atacul comis de Occident, Siria nu va mai putea produce arme chimice

13:16, 17 aprilie 2018 | Externe | 1155 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ministrul de Externe al Franței, Jean-Yves Le Drian, a declarat că după ultimul atac asupra Siriei lansat de SUA, Franța și Marea Britanie, în Siria nu vor mai putea fi produse arme chimice.

Potrivit lui Le Drian, în timpul ultimului atac ar fi fost distruse trei obiecte de care ar fi depins toate capacitățile de producere a armelor chimice. Este vorba, potrivit demnitarului de la Paris, despre un depozit, un centru de producere și un centru științific-experimental.

Este foarte interesant faptul că atacul Occidentului a fost executat de o asemenea manieră, încât din depozitul distrus nu s-a răspândit niciun gram de substanțe chimice periculoase. Sau poate că aceste substanțe s-au auto lichidat într-un mod miraculos chiar în momentul în care rachetele au început a zbura spre teritoriul Siriei…

„Toate cele trei ținte au fost atinse, operațiunea s-a desfășurat cu succes”, a declarat ministrul.

Anterior în presă au apărut o serie de informații despre faptul că atacul chimic, ce a fost folosit drept pretext pentru a ataca Siria, a fost o înscenare.

Autoritățile de la Damasc au negat orice legătură cu pretinsul atac, iar experții în relații internaționale au subliniat în repetate rânduri că autoritățile constituționale ale Siriei nu au avut niciun interes ca acest atac să se producă, în timp ce SUA și aliații săi au avut nevoie de un incident de acest fel, real sau inventat.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,