Secretarul american al Justiţiei spune că nu va ceda presiunilor politice

16:17, 24 august 2018 | Externe | 1135 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Jeff Sessions, secretarul american al Justiţiei şi procuror general, a respins criticile preşedintelui Donald Trump, care l-a acuzat de lipsă de loialitate din cauza atitudinii faţă de ancheta privind contactele cu Rusia, subliniind că nu va ceda presiunilor politice.

Jeff Sessions, numit în funcţie de Donald Trump, s-a autorecuzat din ancheta privind ingerinţele electorale ruse şi privind presupusele contacte ale fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui SUA, cedându-i controlul în acest caz adjunctului său, Rod Rosenstein.

În contextul investigaţiei coordonate de procurorul special Robert Mueller, Donald Trump a denunţat atitudinea lui Jeff Sessions.

Jeff Sessions a dat asigurări că nu va ceda presiunilor politice. „Am preluat controlul asupra Departamentului Justiţiei în momentul învestiturii. Cât timp sunt procuror general, acţiunile Departamentului Justiţiei nu vor fi influenţate inadecvat de considerente politice. Eu cer cele mai înalte standarde, iar în cazul în care nu sunt întrunite, iau măsuri”, a spus Sessions.

Sursa: www.mediafax.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,