Rusia califică drept blasfematorii caricaturile Charlie Hebdo legate de prăbușirea avionului rusesc Airbus în peninsula Sinai

18:45, 6 noiembrie 2015 | Externe | 3001 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Moscova a calificat vineri drept „blasfematorii” doua caricaturi publicate de revista satirica franceza Charlie Hebdo, legate de prabusirea avionului rusesc Airbus in peninsula Sinai, in urma careia si-au pierdut viata 224 de oameni, sambata trecuta, scrie AFP.

„In tara noastra, acest lucru se cheama blasfemie, in sensul extins al cuvantului, nu are nimic de-a face nici cu democratia, nici cu libertatea de expresei”, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peskov a precizat insa ca Rusia nu va cere explicatii Parisului pentru aceste doua caricaturi, dintre care una arata un islamist aparandu-se de o ploaie de ramasite de avion, sub textul „Daech: aviatia rusa isi intensifica bombardamentele”.

Rusia a participat la marsul organizat la Paris impotriva terorismului, dupa atacul de la Charlie Hebdo, in ianuarie, dar s-a desolidarizat rapid de caricaturile revistei, apreciind ca acestea arata lipsa de respect pentru credinciosi.

Prabusirea avionului Airbus A321 al companiei rusesti Metrojet in peninsula Sinai din Egipt s-a soldat cu 224 de morti, in 31 octombrie. Este cea mai grava catastrofa aeriana care a afectat vreodata Rusia.

Ipoteza unei bombe la bord a fost evocata atat de Washington cat si de Londra, dar ideea a fost calificata drept „speculatie” de Moscova.

sursa: Hotnews

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,