Rusia acuză SUA că ar pregăti un atac ucigaș asupra orașului Damasc

13:14, 13 martie 2018 | Externe | 1051 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Comandamentul militar al Federației Ruse a anunțat presa că Statele Unite ale Americii încearcă să se folosească de provocările grupurilor de rebeli din orașul sirian Guta pentru a ataca sectoarele controlate de forțele guvernamentale din orașul Damasc.

”Dispunem de o informație sigură privind pregătirea de către combatanți a unei înscenări a aplicării de către forțele guvernamentale a armei chimice împotriva civililor. În acest scop, în cuteva sectoare ale orașului Guta, a fost adunat un grup de femei, copii și bătrâni aduși din ale regiuni, care ar urma să facă pe victimele unui incident chimic”, a declarat generalul rus Valeri Gherasimov citat de RIA Novosti.

Oficialul rus a subliniat că la fața locului deja sunt prezenți activiști ai „Căștilor albe” și echipe de filmare dotate inclusiv cu sisteme de transmisiune prin satelit.

„Confirmarea este laboratorul de producere a armelor chimice, descoperit recent în localitatea Aftriss, eliberată de teroriști”, a mai spus sursa citată.

Gherasimov susține că SUA ar urma să acuze Damascul de comiterea unui atac chimic asupra populației civile, să demonstreze „probe” ale decesului în masă a oamenilor pașnici din vina guvernului sirian și a conducerii Rusiei, care-l susține.

Washingtonul ar pune la cale să răspundă printr-un atac cu bombe și rachete asupra sectoarelor controlate de autoritățile constituționale ale Siriei din orașul Damasc.

Potrivit oficialului rus, în aceste sectoare ale Damascului se află consultanți militari ruși, reprezentanți ai Centrului pentru împăcarea părților beligerante și polițiști militari.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,