Rusia a inițiat procedura de adoptare a sancțiunilor împotriva SUA, sunt vizate și băuturile alcoolice

12:24, 13 aprilie 2018 | Externe | 1412 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

În Duma de Stat a Federației Ruse a fost înregistrat un proiect de lege privind o serie de măsuri de răspuns la sancțiunile antirusești introduse anterior de SUA.

Documentul prevede o serie de restricții la importul de mărfuri din SUA. Sancțiunile se referă și la o listă de persoane cu funcții de răspundere din SUA care s-au remarcat prin acțiuni și declarații neprietenoase față de Rusia și față de cetățenii ruși.

Cel mai recent pachet de sancțiuni antirusești a fost adoptat de SUA pe data de 6 aprilie curent.

Restricțiile pe care urmează să le adopte Rusia ca răspuns la cele adoptate de SUA se referă, între altele, la unele tipuri de băuturi alcoolice.

La ora actuală pe piața rusă sunt livrate vinuri din California, Burbon. Însă acestea nu ocupă poziții importante pe piața rusă.

Unii experți ruși opinează că măsurile prevăzute în proiectul respectiv sunt deocamdată doar un gest demonstrativ. Vicepreședintele camerei inferioare a Dumei ruse, Ivan Melinikov, a declarat că Moscova ar putea restricționa importul de produse agricole, alcoolice și de tutungerie atât din SUA, cât și din țările care susțin sancțiunile americane contra Rusiei.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,