Rex Tillerson: Washington-ul este un oraș „rău intenționat”

08:21, 23 martie 2018 | Externe | 1052 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Secretarul de stat american în exerciţiu, Rex Tillerson, demis săptămâna trecută de Donald Trump, şi-a luat rămas-bun joi, la Washington, de la colegii săi din cadrul Departamentului de Stat al SUA, relatează AFP fiind citat de Agerpres.

Potrivit agenției de la București şeful diplomaţiei americane, în discursul său de adio, nu a pronunţat niciun cuvânt despre preşedintele Statelor Unite. El a fost aplaudat îndelung de angajaţii Departamentului de Stat veniţi să îl salute în holul de la intrare.

Rex Tillerson mai nou venit în politică și din aceste motive pe parcursul mandatului său de fiecare dată repeta mereu că este nou la Washington, iar în felul acesta încerca să se distanțeze de actuala clasă politică care este considerată o „mlaștină”.

În discursul său le-a dorit colegilor săi ca fiecare din ei zilnic să facă un gest de bunăvoință pentru altcineva pentru că după părerea sa Washington-ul este un oraș rău intenționat.

„Aş dori să vă cer fiecăruia dintre voi să aveţi în fiecare zi un gest de bunăvoinţă pentru altcineva. Suntem într-un oraş care poate fi foarte rău intenţionat. Nu sunteţi însă obligaţi să participaţi la această stare de spirit”, a adăugat el, cu emoţie în glas așa după cum citează Agerpres.

Reamintim că preşedintele american a invocat „dezacorduri” în mai multe aspecte care vizează politica externă a țării sale, în special acordul privind programul nuclear iranian pe care ameninţă să îl părăsească, pentru a justifica îndepărtarea secretarului său de stat.

Surse de la Washington au afirmat anul trecut că Tillerson l-ar fi numit „imbecil” pe Trump în iulie, după ce preşedintele a sugerat o creştere de zece ori a arsenalului nuclear al SUA.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,