Relaţiile dintre SUA şi Turcia au avut de suferit de două ori în ultimele 24 de ore

12:44, 12 ianuarie 2018 | Externe | 1620 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Însărcinatul cu afaceri interimar al SUA în Turcia, Philip Kosnett, a fost chemat de două ori în ultimele 24 de ore la sediul diplomaţiei de la Ankara.

Iniţial Kosnett a fost chemat la ministerul turc al Afacerilor Externe din cauza faptului că SUA au decis să ofere ajutor militar forţelor paramilitare ale kurzilor din Siria, pe care Ankara îi consideră „terorişti legaţi cu Partidul Muncii al Kurdistanului”.

Apoi diplomatul american a fost chemat pentru a doua oară la MAE-ul turc, de data aceasta în legătură cu un avertisment lansat de Departamentul de Stat al SUA către cetăţenii americani, aceştia din urmă fiind îndemnaţi să se abţină de la efectuarea de călătorii în Turcia din considerente de securitate.

Partea turcă şi-a exprimat indignarea în legătură cu informaţiile „inexacte” difuzate de autorităţile de la Washington despre situaţia din Turcia.

Potrivit presei, Departamentul de Stat al SUA l-ea recomandat cetăţenilor americani să evite călătoriile în Turcia din cauza pericolelor legate de terorism şi a reţinerilor fără temei ce au loc în ţara respectivă. Mai mult, SUA au inclus Turcia în lista ţărilor cu „pericol sporit”, alături de Sudan, Guatemala şi Pakistan.

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,