Războiul economic dintre SUA și China continuă

10:15, 23 august 2018 | Externe | 677 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Statele Unite au impus taxe vamale în valoare de 16 miliarde de dolari produselor importate din China, valoarea totală a acestora ajungând la 50 de miliarde de dolari, în contextul unei dispute comerciale continue între cele două țări, relatează BBC preluat de mediafax.

Sancțiunile au intrat în vigoare joi și vor afecta aproximativ 280 de produse din China, printre care produse chimice, echipament pentru agricultură, motociclete și antene. Noile taxe vamale impuse vor determina cel mai probabil China să impună o serie de măsuri de retorsiune, amplificând astfel disputa comercială dintre cele două țări.na

Ministrul Comerțului din China a declarat joi că Administrația de la Beijing va trebui să continue să lupte împotriva ultimei serii de tarife impuse de către Statele Unite.

De asemenea, acesta a declarat că va depune o plângere la Organiația Mondială a Comerțului împotriva taxelor vamale în valoare de 50 de miliarde de dolari. Oficialii din Statele Unite și China poartă discuții la Washington, dar ambele părți au transmis că nu există speranțe mari pentru rezolvarea conflictului.

Statele Unite şi China au impus în iulie măsuri reciproce de limitare a importurilor.

Tensiunile s-au agravat de atunci, majoritatea companiilor mari din cele două țări fiind afectate, iar economia deteriorată.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,