Război mondial? Trump vorbește deschis despre o confruntare militară dintre SUA și Rusia

15:26, 11 aprilie 2018 | Externe | 1886 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Președintele american, Donald Trump, a făcut pe pagina sa de Twitter un comentariu privind un eventual răspuns din partea Rusiei în caz dacă SUA va ataca Siria.

Trump a notat că Washington-ul va folosi armament nou și sisteme „inteligente“.

„Rusia promite că va distruge orice rachetă care va fi îndreptată spre Siria. Atunci, Rusia, fii gata, pentru că ele vor lua prin surprindere, fiind noi și inteligente. Nu ar trebui să ai ca partener un animal care se delectează ucigând cu gaze proprii săi cetățeni”, a scris pe Trump pe profilul său de Twitter.

Anterior, Occidentul a acuzat Damascul că ar fi atacat orașul sirian Duma, situat în regiunea Guta de Est. Moscova a respins orice acuzații privind un așa-zis atac chimic din partea forțelor proguvernamentale din Siria. Ministerul rus de Externe a declarat că scopul acestor provocări este de a fi protejați teroriștii și justificarea unui eventual atac militar asupra Siriei din exterior.

Pe 13 martie curent Statul Major General al Federației Ruse a informat opinia publică despre o eventuală provocare pusă la cale de teroriști în regiunea siriană Guta de Est cu înscenarea unui atac chimic din partea forțelor armate siriene.

Reprezentanții forțelor armate au declarat că această provocare va fi folosită de Statele Unite în calitate de pretext pentru a încerca să-i aplice o lovitură militară Siriei. Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a promis că va lua o decizie cu privire la acțiunile împotriva Siriei până miercuri.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,