Rachetă NATO lansată deasupra Estoniei

08:35, 8 august 2018 | Externe | 852 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Incident incredibil la un exerciţiu NATO. Un avion de vânătoare spaniol a lansat din greşeală o rachetă de tip aer-aer deasupra Estoniei, în timpul unui exerciţiu militar. Dezvăluirea a fost făcută de presa estoniană, citată de site-ul cotidianului New York Times.

„Un avion de vânătoare spaniol de tip Eurofighter din Lituania a lansat accidental o rachetă fără a cauza pagube. Racheta aer-aer nu a lovit niciun avion. Ministrul Apărării a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele incidentului”, se arată într-un comunicat. Racheta era echipată cu material explozibil de până la 10 kilograme şi a fost localizată la 40 de kilometri la nord de oraşul estonian Tartu.

Premierul estonian Juri Ratas a afirmat pe Facebook că „din fericire nu există victime”, numind incidentul „extrem de regretabil”.

„Sunt sigur că forţele de apărare ale Estoniei, împreună cu aliaţii noştri, vor identifica circumstanţele şi vor depune efort pentru a se asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată”, a adăugat Ratas. El îi mai sfătuieşte pe conaţionalii săi, prin intermediul aceleeaşi postări, ca, în cazul în care găsesc părţi din rachetă sau toată racheta să nu o atingă sub nicio formă ci să sune la un număr special de telefon.

Două avioane de vânătoare Eurofighter şi două avioane franceze Mirage 200  participau la un exerciţiu militar de rutină, a mai informat Ministerul spaniol al Apărării.

Sursa:www.cotidianul.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,